költészet napja

2019.04.11. 19:34

Mesét, verset adtak elő a mérői ovisok

Költészet napját ünnepelte a Kaposmérői Bokréta Óvoda a kicsikkel.

Barkóczy László

Ez alkalomból mese-és vers mondó napot tartottak. A kicsiktől a nagyokig minden csoportban tanultak a gyerekek verseket, meséket, melyet előadhattak társaik és óvodapedagógusaik előtt. A legügyesebbek továbbjutottak a Kaposfüreden megtartott mesemondó versenyre, ahol bátran és ügyesen szerepeltek. Az óvónénik is meglepték a gyermekeket egy bábos mesével, melyet a gyermeket átszellemülve hallgattak.

Az óvoda fontosnak tartja az anyanyelvi nevelést, a szókincsbővítést és a hagyományápolást. A mese kiváló eszköz arra, hogy közelebb kerüljenek a gyermekekhez. Ha egy gyermek sok mesét hallgat, sokkal jobban tud kapcsolatot kialakítani környezetével, fejlettebb szókinccsel és képzelőerővel rendelkeznek majd.

„A mese azaz ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul a saját lelkében olvasni” – mondta Fésűs Éva, és az óvoda is ezt vallja. Ezért örömmel varázsolják el ők is mindennap a gyermekeiket a mesék varázslatos világával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában