Helyi közélet

2017.07.04. 18:39

Mesteri példa a szakmai megújulásra

– A képzés és az eredményes vizsga eredményeként szakterületükön magasabb szintre jutottak – köszöntötte kedden az ünneplőket Gulyás Árpád, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke, a kereskedelmi tagozat elnöke. Hozzátette: jeles és emlékezetes rendezvényen vesznek részt a vendégek, hiszen utoljára tíz éve tettek mestervizsgát a kőművesek, míg először az ortopédiai cipészek.

Harsányi Miklós

A képesítés, illetve az erről szóló oklevél elismerést, s rangot jelent, a piac egyértelműen díjazza a mesteremberek helytállását. Gulyás Árpád kiemelte: a résztvevők teljes energiával kezdték el a tanfolyamot, lelkesen sajátították el a szakterülethez kapcsolódó új tudnivalókat. Rámutatott: a SKIK akárcsak eddig, úgy a jövőben is elkötelezett híve a magas színvonalú szakmai oktatásnak, s az eredmények látványosak. Csak az első félévben 23 új mestert avattak, s továbbra is részt vesznek az új generáció képzésében, melyhez minden segítséget biztosít a kamara. A kőműveseknél Csöndör Norbert, Elter Zoltán, Kovács István, Rózsa Ferenc és Sovák János kapott oklevelet, az ortopédiai cipészek közül Cserván Gábor, Németh Gábor valamint Schludt László. Szatmáriné Szűcs Mária, az ortopédiai cipész mestervizsga bizottság elnöke az új mesterek szakmai felelősségére és tisztes helytállására hívta fel a figyelmet.

Csöndör Norbert zalakarosi kőműves: – Nagyapám és az édesapám is kőműves volt, s a család örült, hogy jelentkeztem a mesterképzésre. Hiába dolgozom régóta a szakmában, sok praktikus információt vettünk át, s a saját bőrömön érzem, hogy van értelme a képzésnek. Jobban érzi magát az ember, s a képesítés új kuncsaftokat is hozhat.

Németh Gábor érdi cipész: – Nemcsak a felnőttek, hanem a tizen- és huszonévesek között is egyre többen bajlódnak különféle lábbetegségekkel. Szerintem a szakmánkban is épp olyan fontos az ismeretek bővítése, mint például az autószerelőknél. Változik a világ, lépést kell tartani a fejlődéssel. Huszonnégy éve dolgozom, hasznosnak érzem a képzést.

Kovács István kaposújlaki kőműves: – Több ok is szerepet játszott abban, hogy beiratkoztam a tanfolyamra. Vállalkozóként megmérettetésnek tartottam a mesterképzést, míg a KSZC Lamping József Építőipari Szakközépiskolában gyakorlati oktatóként dolgozom, s ezért is szükség van a végzettségre. Szerintem a pozitív példát mások is követik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában