Egészséges város

2019.09.13. 17:30

Mézben az igazság? A fesztiválon ez is kiderül!

A Kaposvári Helyőrségi Zenekar muzsikájával és bevonulásáva megkezdődött a tizenharmadik Kaposvári Mézfesztivál a Kossuth téren.

Koszorus R.

A méhészek ezen a rendezvényen ünneplik az egész éves munkájukat, igaz, az idén némi üröm is került az örömbe. – Sajnos az akác katasztrofálisan rossz volt idén, de a többi jól mézelt – mondta Mészáros János, a Zselici Méhész Egyesület, elnöke. Hozzátette, a szép időben nagyon sok méhész jött el, közel ötven kiállítóval találkozhatunk a mézfesztiválon, többségük közvetlen kolléga.

 

– A méz szimbólum, annak a szimbóluma, amit el szeretnénk érni az, hogy 2030-ra Kaposvár legyen az ország egyik legegészségesebb városa – mondta Szita Károly, polgármester köszöntőjében.

Hozzátette: a méz hozzájárul az egészséges életmódhoz, valamint a harmonikus környezethez is, amelyben jól érezheti magát mindenki. Ezért fontos, hogy megbecsüljük a méhészeket és óvjuk a méheket.

A Kaposvári Mézfesztiválon különleges mézeket kóstolhattak az érdeklődők, de belőle készült édességeket is kínáltak a Fő utcán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában