bemutató

2018.09.29. 15:30

„Miért éri meg a férfiaknak nőt venni?”

Huszonkét férfi egy kötetben. Egy dolog közös bennük mindannyian sugar daddyk, akik egzisztenciával rendelkeznek és ezt megosztják fiatal, csinos lányokkal is. Szeder Réka októberben megjelenő Puncsapuk című könyvében ezekről a különleges kapcsolatokról ír.

Senior man and smiling woman using digital tablet

– Olvastam a témáról három riportkönyvet, láttam egy hirdetést egy sugar daddyről és az egyik randi oldalon is láttam egy fiatal nőt, aki úgymond hirdette magát. Ezek után azon gondolkodtam el miért éri meg férfiaknak nőt venni – mondta el Szeder Réka. A 22 éves pesti lány Csurgón kézilabdázik és nagyon érdeklődött a kortárs irodalom iránt. Többször részt vett slam poetry előadó költészeti versenyen, valamint francia verseket is fordított. Emellett pedig biológia szakon tanul a Szegedi Tudományegyetemen. Először verseket írt, most pedig papírra vettette huszonkét férfival készült interjúit. Egy éve dolgozik a közeljövőben megjelenő könyvén.

– Volt, aki vállalta volna a teljes nevét, de csak keresztnevet írtam. Nagyon kevés, akinek nem a valós neve szerepel. Többszöri találkozásra megnyíltak az alanyok és sok érdekességet mondtak el arról, miért lettek sugar daddyk – tette hozzá Szeder Réka. Megjegyezte: sok férfi természetesnek veszi, hogy egy nőt el kell tartania.

– Megtehetik, hogy eltartsanak valakit, de megjegyezték, hogy intelligens nőt keresnek, akinek vannak céljai, nem 40–50 kiló húst vesznek, hanem támogatják egy fiatal, csinos lány elképzeléseit. Befektetésnek tekintik a legtöbben ezt a tevékenységet – mondta el Szeder Réka. Van, aki alkalmi társaságra vágyik, de volt olyan férfi is, akinek két-három évig tartott ez a különleges kapcsolata. Interjúalanyaira egy online oldalon akadt rá Réka, többségük 40 körüli, a lányok viszont 18–25 év közöttiek.

– Volt, hogy rögtön árlistát kapott a pasi. Vannak olyan lányok, akik hivatásos prostituáltak és szabad óráikban pluszbevétel miatt regisztráltak, de őket az oldal próbálja szűrni – tette hozzá Szeder Réka.

– Mindenkinek van egy erőteljes véleménye, célom, hogy a könyvem objektív legyen, hogy a kívülállók és az ebben a világban élő között egy közvetítő szerepet töltsek be. Nem pálcát szeretnék törni felettük. Azt gondolom, ha kifejezetten nem a pénz a motivációs tényező, akkor egy támogatói kapcsolat is lehet jó, sokszor érzelmi kötődés alakult ki. De a kiszolgáltatott szerepet nem fogadom el, mindenki meg tud élni a saját lábán – mondta el Szeder Réka.

A tervek szerint a Puncsapuk című könyv október végén jelenik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában