adományt

2019.12.26. 14:00

Mikulás-csomag érkezett Barcs németországi testvérvárosából

Éppen Mikulás napján, azaz december 6-án érkezett Barcsra a németországi testvérváros, Sinsheim küldöttsége, akik szokásukhoz híven, ezúttal sem jöttek üres kézzel.

Koszorus R.

Közel félezer csomaggal érkezett az idén, hagyományos barcsi adományosztására a német küldöttség. A testvérvárosban működő Barcs Baráti Kör harmadik éve lepi meg a dél-somogyi város gyermekeit ajándékokkal. Korábban volt arra példa, hogy az ajándékozó egy levelet is küldött a csomaggal együtt. Amire aztán a megajándékozott magyar diák válaszolt is, így arra buzdítják a gyerekeket, hogy keressék az üzeneteket és vegyék fel a kapcsolatot a sinsheimi tanulókkal.

Ebben az évben a Szivárvány felkészítő központ (EGYMI) diákjai, az Arany János Általános Iskola és szuloki tagintézményének alsósai és a Deák Iskola alsó tagozatosai, valamint a bolhói és vízvári iskolások is kaptak ajándékot. – Több cipősdoboz-akció is van nálunk, Németországban – mondta Michael Riedelberger, a Barcs Baráti Kör elnökhelyettese. – Ezek egyike az, amelyben a barcsi gyerekeknek gyűjtünk. Számunkra is meglepetés, hogy mit rejtenek a dobozok.

Barcson, a Deák Ferenc Általános Iskolában műsorral köszönték meg a diákok a sinsheimi jótékony felajánlásokat, s még a sváb hagyományokat is felelevenítették a gyerekek előadásukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában