Siófok

2018.11.25. 16:41

Minden fontos helyi döntésről tájékoztat a tanácsnok

Szajcz Adrián, a siófoki Fidesz-frakció vezetője bejelentette: minden ülést követően sajtótájékoztatót tart a legfontosabb döntésekről.

Kolumbán Tünde

Átszervezik a siófoki óvodákat és a bölcsődét tömörítő intézményt, körforgalom létesül a 65-ös úton a leendő ipari park megközelítésére és mintegy 214 millió forint jut városmarketingre, illetve rendezvényekre 2019-ben. Ezekben a témákban is döntöttek a siófoki képviselők a testület ülésén – számolt be Szajcz Adrián, a Fidesz-frakció vezetője. A tanácsnok bejelentette, hogy mostantól minden ülést követően sajtótájékoztatót tart a legfontosabb döntésekről.

A frakcióvezető elmondta: Siófokon kilenc óvoda és egy bölcsőde működik, ezek az elmúlt években egy csúcsintézményben tömörültek. A 122 gyermeket befogadó bölcsőde azonban nemcsak a mérete miatt érdemelne önálló vezetőt, hanem egy hatósági ellenőrzés során is egyértelművé vált, hogy erre szükség van. A gyerekek érdeke is azt diktálja, hogy a bölcsi önálló intézményként, saját vezetővel működjön.

Döntöttek a képviselők, hogy az 575 millió forint pályázati támogatásból megépülő, új ipari park közúti megközelítésére körforgalmat kell építeni. A raktározási és logisztikai tevékenységre épülő ipari terület a Siófok–Kiliti repülőtérrel szemben, a 65-ös nyugati felén készül el a jövő év végéig. A körforgalmat is itt építik majd meg.

Döntés született a Siófoki Rádióklub jótékony támogatásáról is. A patinás egyesület 500 ezer forintot kap a várostól, hogy egy tűzvész után folytatni tudják az amatőr rádiózást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában