iskolakezdés

2018.08.09. 14:00

Minőségi toll, ceruza és füzet kerül a somogyi szülő kosarába

Lassan indul a nagy roham az írószer boltokban. Van, aki már megvette az iskolakezdéshez szükséges tanszereket, a legtöbben azonban most indulnak bevásárolni. Sokan lista alapján keresik az iskolai eszközöket.

Marosi Gábor

Kevesebb, mint egy hónap múlva ismét becsengetnek az iskolákban. Sok szülőnek azonban rémálom a szeptember elseje, hiszen több tízezer forintot is fizetni kell a tanszerekért. – Mi apránként vásárolunk – mondta Dingó Zoltán. A fiatal édesapa Nagyatádról jött át Kaposvárra megvenni az iskolakezdéshez szükséges tanszereket.

– Itt sokkal olcsóbb minden, mint Nagyatádon – tette hozzá. – Egy fizetésből élünk, ezért már júliusban és júniusban is vásároltunk iskolai felszerelést. Itt most táskát szeretnénk venni. Sok fajtát árulnak, nehéz is választani, de majd azt vesszük meg, amelyik a gyermeknek tetszik. Nagyon fontos az, hogy jó minőségű legyen a táska. Ez az elsődleges szempont, aztán következik az ára – fogalmazott Dingó Zoltán.

– Én a negyedik osztályos kislányomnak vásárolok – nyilatkozta Magyarné Horváth Bernadett. – A minőségi terméket keresem, de ezt is várja el az iskola. A lányom osztályfőnöke e-mailben küldött egy listát, hogy mire lesz szükség a következő tanévben, ez alapján veszem meg a dolgokat. Tolltartót és iskolatáskát nem kell vásárolnom, de füzeteket, vinettát, borítókat, festéket, ecsetet, mappát, színes ceruzát igen. Így is körülbelül 15 ezer forintot fizetek ezekért – hangsúlyozta Magyarné Horváth Bernadett.

– Gyakorlatilag csak minőségi és jó termékeket árulunk – mondta Gerhát Györgyi, a Mega-Papír 2004 Kft. ügyvezető igazgatója. – Ez is az elvárás a legtöbb szülő részéről. Az iskolákban ugyanis megmondják, hogy milyen minőségű tanszert vásároljanak és azt is veszik meg a gyerekeknek. Nagyon széles a paletta, rengeteg márkát forgalmazunk, egyik jobb, mint a másik, így sok termék közül választhatnak az emberek – fogalmazott Gerhát Györgyi.

– Azt tapasztaljuk, hogy az első és második osztályos gyerekek szülei már mindent megvettek a tanévkezdéshez – tette hozzá. – Ők ugyanis azt szeretnék, hogy a tanévkezdésre biztosan mindent megkapjanak, és nehogy véletlenül elfogyjon az a táska, tolltartó, amire szükség van – mondta Gerhát Györgyi.

– Nagy rohamra azonban csak ezután számítunk, illetve augusztus 20-a után – hangsúlyozta a Mega-Papír 2004 Kft. ügyvezető igazgatója. – Fel is készültünk már erre, szakképzett eladókkal várjuk a vásárlókat. Ezt fontosnak is tartják a szülők, főleg a férfiak. Sokan ugyanis megérkeznek egy listával, de nem tudják, hogy mit kell venni pontosan, ilyenkor a munkatársaink mindenben segítenek nekik – tette hozzá Gerhát Györgyi.

A kaposvári üzletben 65 forinttól egészen 300 forintig lehet füzeteket vásárolni. Tolltartók 990 forintnál kezdődnek, de akár ötezerért is lehet találni. A tollaknál is nagy különbség van az árak között. A száz forintostól a több ezer forintosig sokfélével találkozhatnak az emberek. A számítások szerint a szülők tanszerekre egy gyermek esetén minimum tizenötezer forintot költenek el úgy, hogy ebben a tolltartó és az iskolatáska is benne van már. A felső határ pedig akár ötvenezer forint is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában