megtisztulás

2019.10.16. 16:42

Mossák az eltömődött csatornákat városszerte

Három héten át tisztítják a csapadékvíz-elvezetőket Kaposváron.

Góz Lilla

Herczeg Attila, a Kaposvári Városgondnokság vezetője elmondta: a tisztítást most egy speciális gép végzi, ami környezetbarát technológiával működik. Először magasnyomású mosóval lazítják a bemosódott iszapot, majd a rendszer különválasztja a vizet és a sűrű lerakódott hulladékot, ez kerül csak a szippantós autó tartályába.

– Előnye, hogy a vizet újra tudja hasznosítani, így a helyszínről csak a kimosott iszapot, gyökereket és törmeléket kell elszállítani – mondta Herczeg Attila. – A gép rendkívül nagy teljesítményű, a rendszeren 540 liter víz megy át percenként. A 140 millió forint értékű speciális jármű főként a gerincvezetékek mentén a nagyobb vízgyűjtővel rendelkező területeken tisztít. Szerdán a Zaranyi-lakótelepen dolgoztak és a tervek szerint jövő hét végén fejezik be a munkát. A munkálatok helyenként zajjal és kisebb forgalomkorlátozással is járnak, emiatt a a városlakók türelmét kéri a Kaposvári Városgondokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában