állatvédők

2017.08.28. 19:49

Nagyot szólt a TNT-koncert – kutyák kapják a bevételt

Közel 800 ezer forint gyűlt össze eddig Siófokon, a Plázs jótékonysági nagykoncertjén. A bevételt az idén a Siófoki Állatvédő Alapítvány kapta. A Plázs szervezői a TNT ingyenes jótékonysági nagykoncertjével zárták a nyarat a Nagystrandon, itt gyűjtötték a felajánlásokat.

– Ez volt a 23 éve működő menhely egyik legnagyobb akciója – mondta Vörös Zsuzsa, az alapítvány vezetője. A felajánlások még a koncert után is folyamatosan érkeznek, így az adomány összege az elkövetkező napokban elérheti akár az egy milliót is.

A Plázs vezetősége maga is megkeresett vállalkozásokat, cégeket, hogy a koncert alkalmával támogassák az alapítványt. – Nagy meglepetés volt ez a kezdeményezés a szervezők részéről, s hét kutyussal mi is részt vettünk a rendezvényen, ahol 508 ezer forintot helyeztek el a perselyünkben – fűzte hozzá Vörös Zsuzsa.

Közel hatezer ember vett rész a siófoki Plázson rendezett koncerten, a hangulat jó volt és a fellépők is buzdították a látogatókat az adományozásra. A kivetítőn fotókat vetítettek a menhelyi kutyusokról, aminek meg is lett a hatása. Az alapítvány vezetőjét ugyanis a koncert után sokan hívták telefonon, hogy szívesen örökbe fogadnák valamelyik cuki négylábút.

Vörös Zsuzsa elmondta, a működésükhöz használják fel az adományt. Az éves fenntartás 30 millió forint körüli, ezért minden bevételnek örülnek. Az összeg felét állateledelre, másik felét pedig állatorvosi költségre fordítják. A Siófok határában lévő menhely egyébként 170 kutyusnak és 90 macskának nyújt menedéket. Évente 500 állat kerül be hozzájuk és ugyanennyit adnak is örökbe egy év alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában