TOP-os forrás

2018.11.28. 14:27

Napkollektorok kerültek a felújított babócsai orvosi rendelőre

Nagyszabású felújításon esett át a babócsai orvosi rendelő, az épületet szerdán ünnepélyes körülmények között adták át.

K.G.

A település 2017 júniusában lépett konzorciumra a Somogy Megyei Önkormányzattal, hogy elvégezhessék a felújítást. A TOP-os forrásból elnyert 49,3 millió forintból a társfinanszírozó magyar állam és az Európai Unió támogatásával indulhattak meg a munkálatok. Hőszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a központi fűtést és új tetőszerkezetet építettek. A tetőn kaptak helyet a napkollektorok, amelyek ezentúl a rendelő áramellátását biztosítják.

Mozgáskorlátozott feljárót és akadálymentesített parkolót építettek ki. Ennek a helyi emberek számára van nagy a jelentősége, mert az ellátottak között magas a nehezen közlekedő idősek aránya, illetve a védőnői szolgálathoz babakocsis anyukák és terhesgondozásra járó kismamák érkeznek.

Az átadásra meghívták Biró Norbertet, a Somogy Megyei Közgyűlés elnökét és Szászfalvi Lászlót, a térség országgyűlési képviselőjét. A babócsaiak életminőségét javítja az új orvosi rendelő, hangsúlyozta Péter István, Babócsa polgármestere a megnyitón. Köszönetet mondott Vadászy Helga háziorvosnak, az asszisztenseknek és a védőnőknek, akik a felújítás ideje alatt végig zökkenőmenetes ellátást biztosítottak.

2,9 millió forintot nyertek eszközbeszerzésre, így új bútorzatot is kaphat a rendelő. A babócsaiakon kívül Rinyaújnépről, Somogyaracsról, esetenként Komlósdról és Péterhidára is érkeznek betegek a rendelőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában