időjárás

2017.11.24. 07:00

Napos, borongós idő és tizenegy fok – ez vár ránk pénteken

Napos, borongós időszakok váltják egymást pénteken Somogy megyében, az útnak indulók vigyázzanak, mert sok helyütt lehet köd.

Sonline

– Pénteken napos és borongós, illetve tartósabban ködös területek váltakoznak Somogy megyében – írja előrejelzésében az eumet.hu. – De hosszabb napos időszakokra elsősorban Somogyban van esély. Gyenge lesz a légmozgás, s az átlagosnál kissé enyhébben alakul a hőmérséklet, ami nagyjából négy fokkal haladja meg az ilyenkor megszokottat. Éjszaka kevés lesz a felhő, sokfelé alakulhat ki sűrű köd.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • péntek reggel +3 fok
  • péntek délután +11 fok
  • szombat reggel +4 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Szombatra beborul az ég, de említést érdemlő eső nem várható. Megerősödik a déli szél, mindenütt megszűnik a köd. Vasárnap hidegfront alakítja majd az időjárásunkat, borongós időt okozva, többfelé kisebb csapadékkal, megerősödő északnyugati széllel, lehűléssel. Akár havas eső, kisebb havazás is lehet.

    Hétfőre a front elhagyja térségünket, mögötte derült, de hideg idő alakul ki. Hajnalban mindenütt fagyra készüljünk. Kedden, szerdán ismét délire fordul az áramlás, fokozatosan egy melegfront felhőzete húzódik fölénk, majd csütörtökön újabb hidegfront valószínű, jelentős csapadékkal, többnyire esővel.

    Orvosmeteorológia

    Pénteken sem kell fronthatástól tartani, de a nyirkos, ködös reggeli időben továbbra is felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, melyek északon akár napközben is jelentkezhetnek. A szürke, egyhangú, fényszegény időben fáradékonyabbak, levertebbek, kedvetlenebbek lehetünk. Továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, ezért ügyeljünk immunrendszerünk megfelelő erősítésére, növeljük a C-vitamin bevitelt, valamint táplálkozzunk vitamindúsan! (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Péntek reggel is sokfelé képződik pára, köd, mely helyenként északon akár napközben is megmaradhat jelentősen lecsökkentve a látástávolságot. Szitálás, ködszitálás továbbra is előfordulhat, melytől kis mértékben csúszóssá válhatnak az utak. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagy követési távolságot. Balesetmentes közlekedést kívánunk! (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában