időjárás

2018.09.02. 07:00

Napos, felhős időnk lesz vasárnap Somogyban

Egymást váltják majd a napos, felhős időszakok Somogy megyében, de számottevő csapadékra nem kell számítani, bár egy-egy futózápor kialakulhat.

Sonline

– Változóan felhős-napos időben, számottevő csapadék nem hullik, napközben legfeljebb csak elvétve fordulhat elő kisebb zápor Somogy megyében, vasárnap – tájékoztatott az eumet.hu. – Gyenge, mérsékelt keleties szél fúj majd. Este, valamint éjszaka megnő az esélye záporok, zivatarok kialakulásának. Felhőszakadások, kiadós esők várhatók.

A hőmérséklet átlaga

vasárnap reggel 17 fok

vasárnap délután 28 fok

hétfőn reggel 17 fok

A folytatás

Hétfőn, kedden sok felhőre, időszakos esőre, záporesőre, néhol zivatarra lehet számítani. Mérséklődik a meleg. Szerdától a hétvégéig úgy néz ki, hogy visszatér a tartósan napos, kellemes nyári idő. Említést érdemlő csapadék nem valószínű. 30 fok közelében alakul a maximum hőmérséklet. A hétvége időjárása ismét változatosabbnak ígérkezik, hidegfront érkezése a legvalószínűbb.

Orvosmeteorológia

Szombaton nyugaton érvényesülhet gyenge hidegfronti hatás, ami a fokozottan frontérzékenyek körében okozhat fejfájást, görcsös és ízületi panaszokat. Máshol a gyorsan melegedő idő és a hajnali és délutáni órák közötti nagy hőingadozás terhelheti meg szervezetünket. Főként az időseknél, valamint a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknél jelentkezhetnek keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, rosszullét. Emellett migrén, fáradékonyság, bágyadtság is felléphet a melegre érzékenyeknél. Az UV-sugárzás a déli, kora délutáni órákban erős lesz, célszerű gondoskodni bőrünk védelméről. Immunrendszerünk erősítésére fogyasszunk friss idénygyümölcsöket! (forrás: Időkép)

Közlekedésmeteorológia

Szombaton a Dunántúlon többfelé, a Duna-Tisza közén helyenként, keleten legfeljebb néhol várható zápor, zivatar kialakulása, melyek környezetében csúszós, vizes útszakaszokra lehet számítani. Zivatarok környezetében viharos széllökések ronthatják a járművek menetstabilitását, hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. A felhőszakadások környezetében vízátfolyások kialakulhatnak. (forrás: Időkép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában