Koppány Napok

2017.09.16. 18:56

Négy évtizednyi igényes munkát ismertek el a koppányiak

1994 óta szinte minden évben megrendezik a Koppány-völgyi településen a Koppány Napokat, s negyedik alkalommal díszpolgári címet is adományoztak az ünnepen.

Márkus Kata

Az idén Vida Irén, a törökkoppányi iskola egykori orosz-magyar szakos tanára kapta a Törökkoppány díszpolgára címet, akinek pénteken este a két napos ünnep keretében tartották könyvbemutatóját. A Törökkoppány néprajza a XX. század kezdetétől című, a település népviseletét, szokásokat felsorakoztató kötet a helyi önkormányzat támogatásával jelenhetett meg.

Kurucz Tibor egykori iskolaigazgató a szombati átadó ünnepségen azt mondta: következetesség, igényesség, gondosság jellemezte Vida Irén 1962-től 2003-ig tartó pedagógiai munkáját a helyi iskolában. Varga György polgármester szerint az idén is olyan helybeli kapta az elismerést, aki több évtizedes tevékenységével kiérdemelte a településen élők bizalmát, tiszteletét.

A Koppány Napokon a település apraja-nagyja ünnepelt, a főzőversenyen a 11 induló csapat közül Bóka Gáborék marhapörköltje lett a nyerő az FM BT és az Adjunk az érzésnek elnevezésű csapat előtt. A pálinkaversenyt Lesniczky Krisztián mandarin pálinkája nyerte, második lett Püspök László kajszija, a harmadik helyen végzett Lesniczky Józsefné szintén kajszija.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában