ünnep

2019.06.16. 15:07

Negyvenedik tanévzárót tartották műsorral és tortával

Negyvenedik tanévét zárta Nagyatádon az egykori „kettes”, majd „piros” iskola, mely ma már Árpád Fejedelem nevét vette fel és „sárga” – mondta Újvári Tomor iskolavezető.

Györke József

Ő maga negyven éve az akkori új iskolában fejezte be tanulmányait. Így kettős ünneppel emlékezett az egykori iskolájára, diáktársaira és kedvenc tanáraira.

Ormai István polgármester is jóleső érzéssel köszöntötte az ünnepi műsoron megjelenteket. Jól gondolkodtak negyven éve. Hittek a jövőben, iskolát mertek alapítani-építeni. Elismerően szólt az iskola negyven éves munkájáról. Kiemelte a művészeti, a sport és tanulmányi versenyek sikereit. Meleg szavakkal emlékezett meg az egykori iskolavezetőkről is, köszöntötte a megjelent egykori iskolavezetőket.

A negyven szorgalmas év alkalmából emléklapot nyújtott át a jelenlegi iskolavezetőnek. Szászfalvi László országgyűlési képviselő is elismerően szólt. Küldetésünk, hogy megváltoztassuk a világot, szüntelenül jobbá, boldogabbá tegyük azt. A tanulók tanítása a leghatásosabb fegyver ennek a célnak az eléréséhez. Ezt jól alkalmazták a negyven év alatt. Nem csak tanítottak, hanem jellemeket formáltak, megteremtették a változtatás lehetőségét. Legyenek büszkék a negyven dolgos évre, a felhalmozott értékeikre, eredményeikre. Köszönet a fenntartóknak is jár.

A köszöntőket követő műsorban az iskola olyan kiválóságai szerepeltek, akik valamilyen területen kitűntek: versmondók, énekesek, bűvészek, kötélugrók, szalon- és néptáncosok. Nagy tapsot kapott a Bóbita kórus Maronics Melinda vezényletével, valamint a zeneiskola tanárainak műsora, akik egykoron az iskola padjait koptatták.

A műsor után az iskolában ivókutat adtak át, majd elfogyasztották a hatalmas szülinapi tortát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában