Borudvar

2019.01.17. 14:45

Nem kell elköltöztetni a boglári borudvart

Hosszú évek óta húzódó huza-vona végére tett ma pontot a Legfelsőbb Bíróság ítéletével.

Koszorus Rita

sdr

A balatonboglári borudvar közelében élőket kezdetektől fogva zavarta a zaj és a hanghatás, ami az ottani rendezvények miatt előfordult. Mivel a helyhatósággal nem tudtak megegyezni a többségében nyaralók tulajdonosai, ezért az érintettek pertársaságot alapítottak és a bírósághoz fordultak. Első fokon eltiltotta a jogsértéstől az önkormányzatot és kártérítést ítélt meg a Kaposvári Törvényszék az ingatlantulajdonosok felé, amelyet az önkormányzat ki is fizetett.

Ezzel azonban még nem ért véget a történet: a lakók azt szerették volna elérni, hogy költözzön el a borudvar. Ezt a másodfokú bíróság nem hagyta helyben. A lakók ebbe sem nyugodtak bele, ezért a Kúriához fordultak. A friss jogerős döntés értelmében a Legfelsőbb Bíróság helyben hagyta a másodfokú ítéletet. – Nagy győzelem ez számunkra, mert a borudvarnak nem kell költöznie – mondta érdeklődésünkre Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere. – Természetesen a további működés a jogszabályok betartása mellett folytatódik, amelyet a bérlőknek tudomásul kell venniük.

Mészáros Miklós hozzátette: a balatonboglári borudvar nagy népszerűségnek örvend a helybéliek és természetesen az idelátogató turisták körében is. Ezért is megnyugtató a városvezetés számára, hogy a Kúria Balatonboglár önkormányzata számára kedvező döntést hozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában