Ünnepi játszótér

2019.12.07. 11:00

Nem mindennapi a most elkészült, különleges óriástobozokból álló játszótér

Nem mindennapi, különleges óriástobozokból álló játszótér várja a gyerekeket Balatonfenyvesen. Tavasztól kiélhetik itt kreativitásukat, mozgásigényüket a kisebbek és nagyobbak egyaránt.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

A másfél éves Ádám izgatottan fedezte fel a fenyvesi játszótér különleges elemeit ottjártunkkor. Bárdi-Vörös Andrea, a kisfiú édesanyja elmondta: nagyon szeretnek Fenyvesen élni, s örülnek, hogy egy újabb gyerekbarát attrakcióval gazdagodott lakóhelyük. A fából készült tobozokat a kapolcsi Ilona-malom Műhely Játszótérépítő készítette egy tájépítész iroda tervei alapján.

– Balatonfenyves településképéhez hozzátartoznak a fekete, luc– és erdei fenyők, a játszótér a fenyők tobozainak stilizált formáját idézi meg – közölte a tervezőiroda. Az építés nagy figyelmet igényelt, hogy a hatalmas térszobrok a játszótéri szabványoknak megfelelő, minősíthető, így biztonságos játszóeszközökké válhassanak. A tornyoknak vörösfenyőből készült a gerendázata, s csúszásmentes járófelülettel, acélbetétes, nagy strapabírású kötélzettel látták el. Az eszközpark három hatalmas toboz toronyból áll, amelyekből kötélhálóval és dzsungelkötéllel mehetnek át a gyerekek az egyikből a másikba. A nagyobbak számára egy négy méteres, a piciknek egy 1,3 méteres csőcsúszda jelenti a lefelé vezető utat.

– A játszótér éppen elkészült, azonban a havas esőkkel érkező télre lezártuk, nehogy a csúszós, fagyos időben összetörje valaki magát, így tavasszal nyitjuk meg hivatalosan – mondta el Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere. A játszótér építését közel 50 millió forintból a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázati forrásából valósították meg. A fejlesztés során az iskolától a kikötőig megújul a szabadstrand, valamint a közterek és a sétányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában