somogyi hírlap véradás

2019.03.05. 16:35

Nemes célért folyt a kaposváriak vére

Ismét sikeres volt a Somogyi Hírlap véradása, hiszen rövid idő alatt tizennégyen nyújtották karjukat a Kapos Hotel Rotary termében.

K.R.

A véradók között többen rendszeresen adakozónak számítanak. – Igyekszem rendszeres véradó lenni – mondta kérdésünkre Teveli Zita. – De eddig csak tíz alkalommal sikerült vért adnom, mert többször is vagy vérnyomás vagy hemoglobin probléma miatt nem tudtam. Ma is futnom kellett, hogy tudjak vért adni. Végül sikerült és most jól érzem magam.

Rövid fekvés után lábra állhatott Zita és elégedetten távozott a véradás helyszínéről.

Molnár István tizenharmadszor jött el vért adni. – Embertársaimon próbálok így segíteni – mondta Molnár István. – Nem a vérplazmát adom, hanem így és ez a vérkészítmény itt marad és ez hasznosabb. Nem az anyagi részét nézem a dolognak, mert ha csak száz forintot adnának akkor is eljönnék.

A véradók önfeláldozását természetesen honorálta a Magyar Vöröskereszt, hiszen 500 forintos Erzsébet utalványt, csokoládét és üdítőt kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában