látogatás

2018.10.02. 19:25

Német diákok ismerkednek a Balaton gasztronómiájával

Újabb mérföldkövéhez érkezett a Siófoki Szakképzési Centrum és a Waldheimi Oberhochschule kapcsolata.

Koszorus Rita

Megérkeztek a nyár fővárosába az első német diákok és tanáraik, hogy betekintést nyerjenek a magyar szakképzésbe. – A szakács, cukrász és felszolgáló képzést mutatjuk be a gyakorlati képzést – mondta el érdeklődésünkre Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum főigazgatója. – A közgazdasági, logisztika és kereskedelmi képzésekbe is betekintést engedünk a német küldöttségnek.

Folyamatos programot biztosít számukra a vendéglátó Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola, s a szakmai programokon kívül pincészetet és fazekas műhelyt is látogatnak a német vendégek. – Fontos, hogy lássák a német diákok a magyar kézművesség milyen hagyományokkal rendelkezik – tette hozzá Szamosi Lóránt. – És azt is, hogyan kapcsolódik össze a turizmussal és a gasztronómiával.

A waldheimi diákok előadást is tartottak magyar társaiknak a német szakképzésről, amelyet nagy érdeklődéssel hallgattak a vendéglátók. A siófoki diákok tavasszal tesznek látogatást Németországban, várhatóan 8-10 gyerek utazhat a szászországi városba. A siófoki delegáció már jövő héten Waldheimba utazik és Szamosi Lóránt a Siófoki Szakképzési Centrum főigazgatója elárulta: komoly tervekkel vágnak neki az útnak. – Mivel Waldheimban a városháza alatt működik egy saját étterem és a polgármester cukrász lévén egy saját műhellyel rendelkezik, szeretnénk elérni, hogy diákjaink egy része kötelező gyakorlatát náluk tölthesse – mondta a szakember. – Kapcsolatunkat a Chemnitzi Tankerület is támogatja, bízunk benne, hogy az együttműködés újabb szintre léphet – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában