verseny

2020.01.27. 10:00

Nemzetközi versenyen léphetett fel a Liszt Ferenc Zeneiskola fúvószenekara

Olaszországban a „Riva del Gardaban a Filicorno D’oro” versenyen léphetnek fel a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola fúvószenekaros növendékei. Már szorgalmasan készülnek a nemzetközi versenyre, amelyre hatvanöten utaznának Kaposvárról április elején.

Turbéki Bernadett

– Az utóbbi két évben csupán Szerbiába tudtunk eljutni, mert közel van és viszonylag kis költséggel utazhattunk, ám az idén egy sikeres pályázatnak köszönhetően, csaknem 4 millió forint támogatással, talán meg tudjuk teremteni egy nagyobb utazás költségét is – mondta Nagy Tamás, a zeneiskola igazgatója.

– Az olasz verseny rendkívül magas színvonalú, s ráadásul nem mindennapi környezetben muzsikálhatnak a gyerekek – mondta Szabó Klaudia, igazgatóhelyettes.

A zeneiskolában, a nemzetközi verseny adta esélyre kiugrási lehetőségként tekintenek, amely nem csak a kaposvári fúvósokra hat.

Szabó Klaudia hozzátette: a részvételtől azt várják, hogy a zeneiskola fúvósnövendékeinek létszáma is emelkedjen.

– Az örömünk egyelőre még nem felhőtlen; nagy létszámmal utaznánk, hangszereket kell szállítanunk, és úgy számoltuk, még másfél millió forint hiányzik az úthoz – mondta Nagy Tamás, igazgató. – Tavaly anyagi gondok miatt egy svájci és egy hamburgi versenyről lemaradtak a növendékeink, pedig a korábbi nemzetközi versenyeken kiválóan szerepeltünk.

A zeneiskola vezetője elmondta: nyáron az utánpótlás-zenekar is utazik, igaz csupán a közelbe. Zselickisfaludon töltenek három napot, hogy zenei tudásukat elmélyíthessék. A program újdonságnak számít a zeneiskola életében: „ottalvós” fúvószenei tábort ugyanis eddig még nem rendezhettek a legkisebbeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában