Járványügy Somogyban

2020.04.01. 14:00

Nincs már ingyenbérlet az anyáknak Siófokon

Nem jár a postai kézbesítő a kiliti szőlőhegyre, ezért Bálint Gabriella olvasónk kénytelen volt egy postafiókot nyitni a küldeményeinek.  A fiókot a Posta ingyen biztosítja.

K. G.

Hetente kétszer beutazik a lakóhelyétől hat kilométerre lévő postára a leveleiért. Eddig ez nem került egy fillérjébe sem, mert gyesen van, így a siófoki önkormányzat ingyenes kismamabérletét vehette igénybe, ahogy a többi anyuka. Ez havi 3700 forint megtakarítást jelentett neki. Azt mondta: minden hónapban aláírta a kedvezményről szóló iratot, s akkor látta, hogy 60 név szerepelt rajta. Most azonban az érintetteknek megszűnt ez a lehetőség, ezt látta a polgármester Facebook-oldalán.

– Kétéves gyermekem van, nagy nehézséget jelent vele gyalogolni a postára, és a Maradj otthon kampányban inkább én is otthon szeretnénk maradni, nem pedig a leveleink miatt kimozdulni – mondta az édesanya, aki felhívta a Volánt, de ott még nem tudtak az ingyenes bérletek felfüggesztéséről. Ekkor betelefonált az önkormányzathoz, ahol egy ügyintéző megerősítette, hogy áprilistól fizetnie kell a buszbérletért.

Bálint Gabriella levelet írt az önkormányzathoz, ebben arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány idején a biztonság érdekében heti egyszer a küldeményeket a posta házhoz hozhatná a szőlőhegyre az ott élő időseknek, mozgássérülteknek. A másik felvetése, ha átmenetileg leállnak egyes munkahelyek a járvány miatt, akkor a polgármester tudna-e önkormányzati segélyt kitalálni ezen időszakra a rászorulóknak, ami pótolhatja a kieső jövedelmeket.

A levélíró nem kapott választ, ezért mi is feltettük ugyanezeket a kérdéseket Lengyel Róbert polgármesternek. Az önkormányzat nekünk elküldött válaszában az áll, hogy a postai kézbesítés ügyében továbbították a megkeresést a postának. A helyi rendeleteik tartalmazzák a segélyek igénylésének feltételeit, melyek elérhetőek weboldalukon, a kismama bérletek felfüggesztése pedig a hatósági ajánlások figyelembevételével történt, felelte Péntek Marianna kommunikációs referens.

A kép illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában