kell a közmuikás

2017.10.01. 10:30

Huszonegymillióból zöldül Törökkoppány

A közmunkaprogrammal dicsekedni nem tudnak a településen, mert alig maradt közmunkásuk.

K.G.

– A jelen állás szerint heten vannak, pár évvel ezelőtt húsznál több volt a számuk – mondta Varga György polgármester. – Egyrészt örül az ember, mert elhelyezkedtek, a többiek pedig nyugdíjba mentek. Azonban ez a helyzet új feladatokat állít elénk, hiszen el kell gondolkodnunk, hogy a közterületek karbantartását hogyan tudjuk másképp megoldani. Nem gondoltam volna még 3 évvel ezelőtt, hogy valaha az lesz a gondom, hogyan fogok közmunkást felvenni. Most három település azon tanakodik, hogy esetleg felvesznek egy fizikai dolgozót főállásban, akire nagy értékű gépeket rá lehet bízni, hogy lekaszálja az árokpartot.

A falu keresi a fejlesztési lehetőségeket. A vízvezetésüket szeretnék korszerűsíteni, ehhez vannak kész fejlesztési koncepciók, kiviteli tervek. Közösségi rendezvények tartására, helyi közösségek összekovácsolására nyújtottak be pályázatot három évre. Hat-hét környékbeli településsel közösen 50-60 millió forint értékben, Törökkopány lenne ennek a gesztora.

Varga György hozzátette: nagy büszkeségük, hogy a községben van 8 osztályos iskola és egy óvoda, itt a közös hivatal központja is. Ez nem kis áldozattal járt az elmúlt években, de szerencsére kaptak hozzá támogatást. Most egy megújuló energetikai fejlesztést tudnak majd végrehajtani az iskolánál és a hivatalnál, illetve a konyhánál 21 millió forint értékben, hogy ezáltal tovább tudják csökkenteni a fenntartási költségeket, hogy több pénz maradjon más célra a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában