stagnálás

2019.05.22. 21:00

Nyárra sem drágul meg az üzemanyag ára

Több hírportálon is megjelent az elmúlt napokban, hogy akár az ötszáz forintot is elérheti Magyarországon az üzemanyag ára, mert az olajkitermelést több kockázat fenyegeti.

Marosi Gábor

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője szerint azonban nincs ok az aggodalomra, az átlagárak a következő hónapokban is négyszáz forint környékén lesznek.

– Plusz, mínusz tíz forint változás elképzelhető – fogalmazott Bujdos Eszter. – Ha egy kicsit tartósabban marad hetven dollár fölött a nyersolaj hordónkénti ára vagy a forint nem erősödik a dollárral szemben, akkor elképzelhető, hogy 415 forintnál többe kerülhet egy liter üzemanyag. Hosszabb távon azonban az a várakozás, hogy hatvan-hetven dollár között marad hordónként az olaj, így literenként 380-400 forintos átlagárak jelennek meg a hazai töltőállomásokon a következő hónapokban – hangsúlyozta Bujdos Eszter, majd hozzátette: nyáron sem drágul meg az üzemanyag ára, ezért a korábbi évekhez hasonlóan idén a benzin és a gázolaj literenként nem éri el a 450 forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában