fejlődés

2019.01.30. 18:16

Okos ökoparkot építenek a kórház volt tömbjéből

Kaposvár Plázát, bevásárlóközpontot építettek volna erre területre, de azért vásároltuk meg az államtól 550 millió forintért a kórház déli tömbjét, hogy egy milliárdos értékű beruházást hajthassunk végre – osztotta meg a Szita Károly, Kaposvár polgármestere azokkal, aki részt vettek az építkezés szerdai bejárásán.

K.G.

Másfél éve még álltak a kórház leromlott, régi épületei, most azonban már annyira előrehaladt az építkezés, hogy a nyár végén már közeledhet az átadás időpontja.

Okospark és játszótér, sétányok várják majd a kisgyermekes szülőket és a többi városlakót. Szolgáltatások, frissített applikációk állnak majd az erre járók rendelkezésére. Egy versfáról irodalmi szövegeket, egy tájkockáról a somogyi tájkultúráról adatokat tölthetnek le, s azt is láthatják, mennyi napenergiát termelt az ökopark.

A volt kórházkápolnában a Bábszíntér kap majd helyet, s szabadtéri előadásokra is lehetőség lesz. A volt fertőző osztály épületéből a város polgárainak házát teremtik meg, amely a civil szervezetek otthonává válik. A kórház műemlékvédelem alatt álló anyaépületében innovatív és szoftverfejlesztő cégek központja lesz, start up vállalkozások már érdeklődtek. Augusztus végére elkészülhet az átkötő út a Fő utcára, s új sétány is nyílik majd a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Az épületekhez már elérkezett a távhő. L. Balogh Krisztina, a város főépítésze hozzátette: öröm, hogy zöldfelületeket kialakítva a városszerkezetet megváltoztató, nagy beruházásban vehetnek részt.

 

Ingyenes parkoló a betegeknek

Kétszáz új közparkoló épülhet a kórház volt déli tömbjének területén, és ez enyhíthet a kórház környéki városrész zsúfolt parkolási gondjain, napközben ugyanis nem mindig könnyi megállni itt az autósoknak. Az új parkoló nagy támogatás lesz azoknak, akik gyógykezelésre, felülvizsgálatra érkeznek majd a Kaposi Mór Oktató Kórházba, mert a vizsgálatok idejére ingyenes lesz a parkolásuk ezen a területen, hangzott el a bejáráson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában