Közösen a szemét ellen

2019.08.28. 16:20

Önkéntesek teszik tisztába az út szélét

Jobb, ha el se dobod címmel ősszel szemétgyűjtési akciót indít a Magyar Közút. Szeptember 20-án ismét várják az önkéntesek, baráti társaságok, cégek és önkormányzatok csatlakozását a szemléletformáló kezdeményezéshez.

Harsányi Miklós

A tavaszi szemétgyűjtési akció során több mint 12 ezer résztvevő mintegy 400 helyszínen gyűjtötte a szemetet, tájékoztatott a Magyar Közút Zrt. A társaság 93 mérnökségének több száz teherautója közel egymillió kilónyi hulladékot szállított el.

Ez a szám így is eltörpül amellett, hogy a cég évente átlagosan mintegy 12,5 millió kiló illegálisan elhelyezett és eldobált szemetet gyűjt össze az országos közutak mellől. A társaság gondot fordít arra, hogy a közúti, főleg gyorsforgalmi pihenők területe rendezett legyen, de így is napi probléma, hogy a szemetestárolókba, és melléjük olyan hulladék is kerül, amely nem a közlekedés során keletkezik.

A szeptemberi szemétgyűjtési akcióra az önkéntesek csatlakozását szeptember 10-ig várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában