Piaci körkép

2019.11.15. 19:00

Őszi vitaminbombára is találhatunk a piacon

A kertek utolsó kincseit kínálták pénteken a kaposvári nagypiacon. Tökből óriási volt a választék, de már mézédes mandarint is lehetett kapni, igaz még borsós áron.

Góz Lilla

– Kiürült a kert, a jövő héten már csak hagymát és krumplit tudok hozni – mondta el Tárkányi György. A somogysárdi őstermelő standján az utolsó paprikáit, zellergumóit, zöldség zöldjeit kínálta vásárlóinak.

– Minden héten kijövök, itt lakok a piac mellett, most kis paprikát, paradicsomot, zellert vásároltam – mondta el Tálos Imréné.

A húsos pultok a sok finom füstölt finomságtól illatoztak.

Fotó: Lang Róbert

– Elindult a véres, májusa hurkaszezon, de a sütni való kolbász is kelendő – mondta el Tóth József, aki Jutában készíti finomságait immár 12 éve. Mézből és zacskóba porciózott csipkebogyóból is bőséges kínálat várta a vásárlókat.

– A hideg beköszöntével már keresik a mézet, még mindig az akác a sláger, de fogy a hárs és a vegyes virágméz is – mondta el a nagyatádi Krivaricsné Várhelyi Erika. Szőlőfürtök mosolyogtak, formás piros almák várták vásárlóikat a ládákban. Gombából sem volt hiány és horgolt angyalkák, csillagok jelezték a karácsony közeledtét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!