csempéznek a szülők

2018.08.13. 07:00

Osztálypénzből újították fel a tantermet egy marcali iskolában

A megmaradt osztálypénzből újítják fel a szülők a marcali Mikszáth utcai iskola földrajztermét. Az év utolsó szülői értekezletén vetették fel, hogy mi lenne, ha fagyi helyett idén a tanterem renoválására költenék a 82 ezer forintot.

Góz Lilla

Festékszag terjeng a marcali Mikszáth iskolában a földrajzterem környékén. – Az osztályfőnök partner volt az ötletemre, kért engedélyt a fenntartótól és a szünidőben megkezdődött a földrajzterem felújítása – mondta el Mányiné Vékony Evelin. Az ötletgazda hozzátette: arra gondolt, hogy a 82 ezer forintot ne fagyira költsék, hanem a gyerekek környezetének megújításáras, hiszen sok időt töltenek ott szeptembertől júniusig.

Kopasz Krisztinának kislánya az 5. A osztályba járt. Az édesanya már a kezdetekkor szívesen csatlakozott a kezdeményezéshez. – Először a sarokban, ahol vizesedést láttunk, ott verték le az apukák a vakolatot, kijavították és kifestették a termet – tette hozzá Kopasz Krisztina. Majd következett a vitrinek festése, lombos fák kerültek rá, a függöny pedig térkép- és földgömbmintás lett, amelyet az egyik nagymama szegett be. Kicserélték a mosdókagylót is a tanteremben, fölötte pedig a napokban csempézi fel az egyik anyuka a falat.

– Eleinte páran voltunk, majd szinte mindenki jött, volt, aki munka után – mondta el Kopasz Krisztina. – Az egyik nagypapa szombaton délelőtt segített a festésben – jegyezte meg az édesanya, aki azt is elmondta: engedélyt kértek a fenntartótól, s örömmel fogadta az iskola vezetése is az új kezdeményezést.

– Ugyanígy nézett ki az osztálytermem több mint húsz éve, mikor odajártam. Azt szerettük volna, hogy egy vidám, színes, friss környezet fogadja gyermekeiket a földrajzteremben – mondta.

A megmaradt osztálypénzből vásárolták meg az alapanyagokat, az egyik könyvelő szülő intézte a pénzügyeket. A helyi barkácsáruház pedig kedvezményt adott a szülőknek, mikor meghallották, hogy mire készülnek. Akik pedig nem tudtak részt venni a felújításon, a közösségi oldalon a szülők csoportjában követték nyomon a változásokat. Szeptembertől huszonöt hatodikos diák tanulhat a megújult tanteremben a marcali iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában