fejlődés

2019.02.10. 10:00

Pályázati forrásból erősítettek a somogyi cégek

Minden napra egy Európa címmel országos fórumsorozatot indult: a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara adott otthont a csütörtöki kaposvári rendezvénynek, délután Siófokon várták az érdeklődőket.

Harsányi Miklós

Hazánk 19 települését érinti a rendezvénysorozat, ahol az EU kohéziós politikájáról valamint az uniós támogatással megvalósult fejlesztésekről esik szó. Zámbori Bíró Tamás pályázatszakmai vezető kiemelte: minél szélesebb körű dikskurzust akarnak kialakítani a vállalkozókkal. Németh Krisztina, a SKIK titkára rámutatott: a kamara komoly erőfeszítéseket tesz a somogyi cégek versenyképességének fejlesztésére, s ehhez hozzátartozik a folyamatos tájékoztatás is.

A Széchenyi 2020 keretében megyénkben 1970 pályázatot nyújtottak be, melyből 1204 nyert, s összességében 131,4 milliárd forintot támogatást hagytak jóvá. A legtöbb eredményes jelentkezést – 555 – a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Programnál regisztrálták. Vida Anita, a Széchenyi Programiroda kaposvári munkatársa kifejtette: a foglalkoztatástól és telephelybővítéstől kezdve a kutatás-fejlesztésen át a turisztika beruházásokig számos szakterületen igényeltek forrást a somogyi vállalkozások. A gyakornoki programra 2020 március végéig lehet jelentkezni, melynek célja a fiatalok helyi foglalkoztatásának elősegítése. Azok a cégek pályázhatnak eszközbeszerzésre, amelyek szakképzett, 25 év alatti fiatalokat alkalmaznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában