időjárás

2018.11.25. 07:00

Párás, nyirkos lesz a vasárnap Somogyban

Párás, nyirkos idő várható vasárnap, késő délután érkezik egy mediterrán ciklon, mely tartós esőzést hoz és a csapadék kitart egészen éjszakáig.

Sonline

– Továbbra is párás, nyirkos idő várható, de itt-ott elvékonyodhat a felhőzet Somogy megyében, vasárnap – írta előrejelzésében az eumet.hu. – A nap legnagyobb részén csak elszórtan szitálás, szemerkélő eső fordulhat elő. Késő délután azonban nyugat, délnyugat felől egy mediterrán ciklonhoz tartószó, kiterjedt csapadékzóna éri el megyénket, így tartós esőzés kezdődik, és ez várható éjszaka is.

A hőmérséklet átlaga

vasárnap reggel +5 fok

vasárnap délután +9 fok

hétfőn reggel +6 fok

A folytatás

Hétfőn eleinte országszerte, majd a nap nagyobbik részén inkább az ország északi felén kell további, jelentős esőre készülni. Északira forduló légmozgással, hideg levegő érkezik, hatására éjszaka észak felől egyre többfelé válthat havas esőbe, majd hóesésbe az ekkorra már jelentősen gyengülő csapadék.

Kedden élénk, néhol erős északi szél, lehűlés, borongós idő valószínű, szerte az országban előforduló gyenge, vegyes halmazállapotú csapadékkal. Szerdán túlnyomóan derült, de hideg idő ígérkezik, csapadék nélkül. Csütörtökön is folytatódik a napos, hideg idő. Pénteken egy újabb mediterrán ciklon érkezhet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap frontmentes, de továbbra is borongós, szürke, fényszegény időre számíthatunk. Emiatt általános lehet a fáradékonyság, bágyadtság és a rossz közérzet. A hűvös, nyirkos időben nagy lesz a megfázásveszély és a kopásos eredetű ízületi problémák felerősödhetnek. Öltözzünk melegen, rétegesen! Ez az idő kedvez a kórokozók terjedésének, ezért növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt! (forrás: Időkép)

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap kezdetben sokfelé okozhat pára, köd korlátozott látási viszonyokat. Reggel helyenként, napközben egyre nagyobb területen eleredhet az eső, így sokfelé kell nedves, csúszós utakra számítani. Ajánlott körültekintőbben vezetni és a szokásosnál nagyobb követési távolságot tartani. (forrás: Időkép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában