Megyei Jogú Városok Szövetsége

2019.06.14. 19:03

Partnerként tekint a kormány az önkormányzatokra

 – Az önkormányzati szféra él és virágzik Magyarországon – mondta el Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén csütörtökön Nyíregyházán.

Góz Lilla

A tanácskozás szünetében tartott sajtótájékoztatón kijelentette, ezért is fontos, hogy az októberi önkormányzati választásokon olyan városvezetőket válasszanak a helyi polgárok, akik megfelelnek az igényeiknek, olyan eredményesen képviselik őket, mint ahogy jelenleg például Nyíregyházán vagy Kaposváron látható.

Gulyás Gergely a folyamatban lévő Modern városok programmal kapcsolatban azt mondta, a közgyűlésen egyetértés alakult ki a polgármesterekkel arról, hogy 2020–ban teljesülni fognak a meglévő szerződéses kötelezettségek. Szita Károly a sajtótájékoztatón azt mondta, a 23 megyei jogú város a Modern városok program és az európai uniós támogatások révén több mint ezermilliárd forint értékű fejlesztéssel rendelkezik.

– Ezzel a fejlesztéssel úgy szeretnénk élni, hogy mindenki jobban élhessen az adott városban – tette hozzá Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke.

2020-ra teljesülnek a meglévő szerződéses kötelezettségek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában