honorárium

2018.11.29. 09:00

Pénz, parti és koktélbár a dolgozóknak

Ünnepek előtt pénz áll a házhoz: akad olyan somogyi vállalkozás, ahol több mint százezer forintra számíthatnak a munkások, máshol feszültségoldó partit szerveznek vagy koktélbárban látják vendégül az alkalmazottakat.

Harsányi Miklós

– Karácsony előtt azok a munkatársak kapnak pénzt, akik legalább egy éve dolgoznak a vállalatunknál, s nem töltöttek hosszabb időt táppénzen – mondta Fábián Balázs, a Kaposvári Videoton igazgatója. – Fejenként több mint százezer forintot adunk, s igaz, hogy kisebb összegre, de azok is számíthatnak az ünnepi kifizetésre, akik kevesebb, mint egy éve, de legalább néhány hónapja dolgoznak nálunk. A törzsgárda tagokat is megjutalmazzuk: hétfőn Marcaliban tartottuk meg az ünnepségünket, pénteken a megyeszékhelyen köszöntjük azokat a dolgozókat, akik 10, 15, 20, illetve 25 éve vagy annál is régebb óta nálunk dolgoznak.

Tavaly egy olyan munkatársunkat köszöntöttük, aki négy és fél évtizede helyezkedett el a kaposvári gyárunkban, most hárman kapnak elismerést. A törzsgárda jutalom több mint 170 dolgozót érint, s fontosnak ítéljük, hogy alkalmazottaink részesüljenek a cég eredményeiből. Rekord évet zárunk: a tavalyi csaknem 35 milliárd forint bevétel 20 százalékkal nőtt, s mintegy 42 milliárd forintot érünk el.

Karácsonyi bónuszt utal a KVGY is. Szalai Gyula tulajdonostól tudjuk: a betanított dolgozóknak mintegy 40 ezer forintot fizetnek, a szakmunkásoknak 70 ezret, míg az alkalmazottak közel 100 ezer forintra számíthatnak. Ezt a juttatást az év közben biztosított kafetérián felül biztosítják, s a hagyományos feszültségoldó partit decemberben újra megrendezik. Szommer Gábor, a kaposvári tejüzem kereskedelmi igazgatója azt mondta: Mikulás napi ünnepséggel kedveskednek a dolgozók gyermekeinek, s már eldőlt, hogy a december 15-iki karácsonyi bulinak a cég rendezvényterme ad otthont. Az összes munkatárs meghívást kap a várva várt összejövetelre, melyet a kaposvári gyár 2006-os újraindítása óta minden évben megszerveznek. A standup comedy hazai sztárjain kívül korábban ismert zenészek is szórakoztatták a népes közönséget, s az idén újabb meglepetéssel rukkolnak elő a házigazdák: helyben profi koktélbárba invitálják a dolgozókat.

– Még csak most kezdődik az év végi gyors számvetés, de úgy tűnik, hogy akárcsak tavaly, úgy az idén is várhatóan jutalmat adunk dolgozóinknak – közölte Tóth Tamás, a toponári pékség vezetője. – Húsz dolgozót – pék, cukrász és eladó – foglalkoztatunk, s a szaktudást és a hűséget kezdetektől fogva megbecsüljük.

Borítékra számítanak a dolgozók

– Hétfőn vártam a főkönyvelőt, s ezután derül csak ki, hogy hányadán állunk – mondta Nagy György, az igali Igal-Agro Kft. ügyvezető igazgatója. – Tavaly mindenki kapott egy borítékot, remélhetően az idén is lehetőség nyílik rá.

Magda Miklós, az egyik kaposvári gyros tulajdonosa azt mondta: azok a dolgozók, akik egész éven át helytálltak, karácsony előtt 120 ezer forint prémiumot vehetnek fel. Havonta 10 ezer forint gyűlt össze, s ezt egyben adja át nekik. Pillanatnyilag két állandó dolgozót alkalmaz nyolc órás munkakörben továbbá egy alkalmi munkavállalót, de jövőre három munkatársat kíván folyamatosan foglalkoztatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában