közgyűlés

2019.06.06. 21:25

Per lehet a leázásból

Az utolsó rendes közgyűlését tartotta Kaposvár az idei ciklusban, és ez alkalmat teremtett arra, hogy mérleget vonjanak az elmúlt évtized városfejlesztő programjáról.

Kovács Gábor

– Büszkék lehetünk a mögöttünk hagyott tíz évre – jelentette ki a polgármester, hozzátéve: a közösségi városépítő munka eredményeképpen érték el, hogy európai mércével mérhető város lett Kaposvár. Ez nem volt mindig könnyű, hiszen tíz éve nemcsak leküzdeni akarták a válságot, hanem győztesen kikerülni belőle. Már formálódnak a 2030-ig tartó új programok; az új ciklus tervezett fejlesztései a biztonság, a magasabb bérek elérése, az egészségmegőrzés és az energiabiztonság területét érintik.

Kováts Imre (DK) és Pintér Attila (MSZP) az új desedai rendeletről érdeklődtek, és arról, hogy felül kell-e a vizsgálni a tó turisztikai üzemeltetését. Kiderült, hogy az új rendelet az év végére készülhet el, és a mostaninál szigorúbb lesz. Csillag Gábor jegyző ismertette a hivatalos vizsgálat végeredményét, miszerint a tömeges halpusztulást a tóban a busák elöregedése okozta.

Szita Károly elmondta: bízik benne, hogy megállapodnak az energetikai korszerűsítés idején beázott Gárdonyi iskola kártérítéséről a felek, de arra is lát esélyt, hogy ebből bírósági per lesz. Jelenleg a tankerület és a kivitelező biztosítója egyezkedik, kárszakértői vizsgálatok zajlanak.

Köszöntötték a nyugdíjba vonuló Veizer Jánosnét, a Közlekedési Zrt. vezérigazgatóját. Új ciklusra bíztak meg óvodavezetőket, Rónai Ágotát, Hegedüs Mária Katalint, Bekesné Porczió Margitot, Tavali Gabriellát.

 

Támogatták a város élsportját

A képviselők megszavazták, hogy a 2019–20-as bajnokévhez több mint 400 millió forint támogatást nyújt az önkormányzat a város sportegyesületeinek. Nem volt olyan sikeres év, mint az előző, kivéve a Rákóczi feljutását az NB1-be, értékelte Szita Károly, aki utalva a támogatásra hozzáfűzte: örül a sikereknek, de egy lábon sokáig nem fog tudni megállni a kaposvári élsport. A képviselők egy új óvodai csoport indításához is hozzájárultak a Tulipános óvodában, és ez egy kedvező demográfiai fordulat előjele lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában