döntő kérdések előtt

2018.10.26. 15:42

A döntő kérdés az lesz: merre tovább Európai Unió?

Bayer Zsolt újságíró volt a Marcali Polgári Esték vendége. A Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület rendezvényén elhangzott: Magyarország döntő kérdések előtt áll a jövő évi európai uniós választásokkor.

Kiss Kálmán

Bayer Zsolt elmondta, hogy az unióhoz való csatlakozás egyik feltétele a multinacionális tőke beengedése volt Közép-Kelet-Európába. – A multi cégek azonban a profitot kiviszik az országból – mondta. – Tehát nem mindegy, hogy mennyit kapunk vissza a befizetett kohéziós alapokból. Így tehát joggal tehető fel a kérés: ilyen Európát akartunk-e annak idején? A válasz egyértelműen nem – hangsúlyozta Bayer Zsolt.

Móring József Attila országgyűlési képviselő a turizmus fontosságát hangsúlyozva kiemelte, hogy Magyarország biztonságos ország, ami éppen ennek kedvez. – Az emberek már elfelejtették, hogy Marcali hárommilliárd forintos adósságát a jelenleg regnáló kormány elengedte – hangsúlyozta –, a legutóbbi pályázatoknak köszönhetően viszont mintegy négymilliárd forint érkezett ugyanide. Ezen gondolatokat Huszti Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke is megerősítette és példákat hozott a megyében zajló fejlesztésekről.

Kérdésre válaszolva Móring József Attila elmondta, a jövő év elején Kaposvárról leválasztva a Marcali Kórház ismét önálló lesz. – Ám az orvosok és egészségügyi dolgozók idevonzása érdekében a városnak is áldozatokat kell hoznia – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában