diplomaosztó

2019.06.28. 17:30

Repültek a sapkák, félezer diploma került a zsebbe

Közel félezeren vehették át pénteken diplomájukat a Kaposvári Egyetemen. A legtöbben szeretnének elhelyezkedni szakmájukban, sokan viszont még továbbtanulnak. A következő tanévben kilenc év után Szávai Ferencet Kovács Melinda váltja a rektori székben.

Góz Lilla

Integetés a családnak, puszi az izgatott kistestvérnek és könnyes búcsú a barátoktól a diploma átvétele előtt. Megtelt pénteken a Kaposvári Egyetem tornacsarnoka, közel félezren vehették át diplomájukat. Mikó Annamária a kaposvári állattudományok doktori iskoláját fejezte be. A jövőben szeretne a szakterületen kutatni és elhelyezkedni ezen a téren.

 

– Édesapám foglalkozik gazdálkodással, az ő indíttatására választottam az agár területet – tette hozzá Mikó Annamária. Pitz András mezőgazdasági mérnök felsőfokú szakképesítést szerzett.

– A családban mindenki mezőgazdasággal foglalkozik, ezért gondoltam, hogy ide jelentkezek – mondta el a diplomás fiatal. A jövőben szeretne vállalkozást indítani, amelynek profilja a növénytermesztés lenne. Bach Zsófia színművész szakon végzett és a pécsi színházhoz szerződött.

– Nagyon szerettem az osztályomat, összekovácsolódtunk. Sokat tanulhattunk Eperjes Károlytól, Babarczy Lászlótól, Kéri Kittitől – jegyezte meg a diplomás fiatal.

– Nem az a mester, aki megtanít valamire, hanem, aki megihleti a tanítványt, hogy legjobb tudását latba vetve felfedezze azt, amit addig is tudott – mondta el köszöntőjében Szávai Ferenc. A Kaposvári Egyetem rektora 9 éven át irányította a somogyi campust. Kiemelte, hogy nagy öröm számára, hogy a 17. helyről a 15. helyre lépett elő a somogyi campus az egyetemek rangsorában.

– Sáfárkodjanak jól a megszerzett tudással, bízunk képességeikben, kreativitásukkal, amellyel a megtalálják boldogulásukat – szólt a diplomásokhoz Szávai Ferenc.

– A Kaposvári Egyetem egy olyan igazi tudásközpont, amely szerves része a városnak, nem csak identitását tekintve, hanem szerepét illetően is – mondta el köszöntőjében Szita Károly. Kaposvár polgármestere megjegyezte: 2020–tól műszaki mérnök indul a somogyi megyeszékhely campusán. Tardi Tamás, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke a felavatottakat „Somogyország Polgárává” fogadta. Az ünnepség végén Szávai Ferenc átadta a rektori tisztségét jelképező láncot Kovács Melindának, aki július elsejétől rektorként irányítja a Kaposvári Egyetemet.

Heck-Szabadi Vivien:

– Mezőgazdasági mérnök felsőfokú szakképesítést sikerült szereznem, aminek nagyon örülök. Családom régóta foglalkozik mezőgazdasággal, van egy közgazdasági diplomám és azt szerettem volna kiegészíteni mezőgazdasági végzettséggel. Szüleim növénytermesztéssel, a férjemmel pedig állattartással, birkatartással foglalkozunk Bács-Kiskun megyében. Ez a képzés komplex mezőgazdasági ismereteket adott, ami segíti a további gazdálkodásom.

Borsos Ádám:

– Mozgókép kultúra és médiaismeret alapszakon végeztem, szeretnék elhelyezkedni egy reklámügynökségnél, ahol videóklipeket, image filmekkel foglalkoznék. A pályaválasztásomban az motivált, hogy nagyon szeretem a filmeket. A jövőmet Budapesten képzelem el, szeretném megtapasztalni hogyan működik a szakma, a piac és a képzéssel, amit szereztem hogyan tudok elhelyezkedni.

Holler Kata:

– Kereskedelem és marketing felsőfokú szakképzést szereztem. Zalaegerszegen jártam logisztikára, ezután jöttem a Kaposvári Egyetemre, ahol nagyon jól éreztem magam. Életre szóló barátságokat tudtam itt kötni, sok mindent tanulhattam a marketing területén. Szeretnék a szakmában elhelyezkedni és a későbbiekben a marketing alapképzést elvégezni levelező szakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában