fotók

2020.01.24. 16:29

Repültek a sapkák, közel száz diploma landolt a zsebekben

Közel száz keresztféléves hallgató vehette át diplomáját pénteken a Kaposvári Egyetemen. Sokan közülük továbbtanulnak, mások a munkaerőpiacon szeretnének elhelyezkedni.

Góz Lilla

Illés Flóra gazdaság-és vidékfejlesztés szakon végzett a Kaposvári Egyetemen. Pénteken vehette át diplomáját a somogyi campuson.

– Kétyről érkeztem az egyetemre, nagyon jól éreztem itt magam, szeretnék a végzettségemnek megfelelő munkakörben elhelyezkedni – mondta el a friss diplomás fiatal.

Molnár Réka tudatosan választotta az óvodapedagógus képzést gyógytestnevelés szakiránnyal.

– Hiányszakma, nagy a kereslet most az óvónőkre, szerencsére sikerült is már elhelyezkednem a lakhelyemen, Tamásiban – mondta el a fiatal lány.

Kovács Norbertnek az egyetem nem csak diplomát, hanem szerelmet is hozott.

– A páromat, aki azóta a feleségem itt ismertem meg és már van egy négy éves kislányunk is, csak jó emlékekkel távozom innen – mondta el a solti fiatal.

 

– A legnagyobb ünnep számunkra, mikor hallgatóink átveszik diplomájukat és a tudással felvértezve elindulnak az életbe, bízva abban, hogy a Kaposvári Egyetem olyan alapokat adott, amelyre bátrán lehet építkezni – mondta el köszöntőjében Kovács Melinda. A Kaposvári Egyetem rektora kiemelte: a jövőben a fiataloknak törekedniük kell arra, hogy a megszerzett tudás megújítsák, csak így maradhatnak versenyképesek. Megjegyezte: a somogyi campus idén ünnepli fennállásának 20 éves évfordulóját. Ez alkalomból új arculatot terveznek, amely a dinamikusságot és a nyitottságot célozza meg. Szeptembertől pedig elindítják villamosmérnöki képzésüket is. A fogadalomtételt követően közel száz keresztféléves hallgató vehette át diplomáját. Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke „Somogyország Polgárává” fogadta Buglák Bianka lótenyésztő és lovassportszervező agrármérnök hallgatót. Kaposvár Megyei Jogú Város díját Borhi Zsombor alpolgármestertől vehette át Győrfi Dorottya és Szerb Boglárka, aki a Geszti Szilárd díjat is elnyerte.

23 ország 52 hallgatója viszi jó hírünket

– A Kaposvári Egyetemen 52 külföldi hallgató tanul Stipendium Hungaricum ösztöndíjjal, 23 országból jöttek és mindannyian könnyen beilleszkedtek – mondta el Kovács Melinda, a Kaposvári Egyetem rektora. A diplomaosztót megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: a somogyi campus családias környezetben biztosítja az egyéni előremenetelt a náluk tanulóknak.

– Hallgatóink megismernek egy teljesen más kultúrát, megtanulnak idegen nyelven kommunikálni, oktatóink pedig angolul, magas szinten adhatják át tudásukat – mondta el a Kaposvári Egyetem rektora. Megjegyezte: megvizsgálják képzési palettájukat, hogy milyen kurzusokat tudnak elindítani a jövőben angol nyelven.

– A Kaposvári Egyetemnek mérföldkő, hogy részt vehet az ösztöndíj programban – mondta el Pacsay-Tomassich Orsolya a Magyar Diplomáciai Akadémiáért és a Stipendium Hungaricum Programért felelős államtitkár. Kiemelte: hazánkban jelenleg kilencezer külföldi fiatal tanul a Stipendium Hungaricum ösztöndíjjal.

– A külföldi hallgatók a magyar felsőoktatás és az ország jó hírnevét viszik haza a tanulmányaik elvégzését követően, valamint gazdasági-tudományos- kulturális-diplomácia terén erősítik az együttműködést – sorolta Pacsay-Tomassich Orsolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában