ovis koncert

2019.01.22. 20:00

Ritmust tapsoltak és táncra is perdültek a toponári óvodások

A Liszt Ferenc Zeneiskola tanárai és növendékei többféle hangszerrel és zenei stílussal ismertették meg a toponári óvodásokat.

Marosi Gábor

A magyar kultúra napja alkalmából szervezett óvodás koncerten xilofon, vibrafon, különféle dobok, pergők, csörgők, cintányérok és csellók is megszólaltak.

– A saját műveimet hoztam el az óvodába – fogalmazott Horváth Virág, ütőhangszeres zenetanár, kamaraművész. – Bevezetésnek olyan zenével kezdtünk, amire menetelhettek is a gyerekek, hasonlóan, mint a katonák, aztán volt induló, de szambát, afrikai típusú zenét és diszkó stílust is hallhattak a fiatalok. A dallamhangszeres műveket pedig együtt játszottuk a kolléganőmmel, azok pedig zeneszerzők alkotásai voltak – tette hozzá Horváth Virág.

Az egy, másfél perces számokat nagyon élvezték az óvodások, többször tapsolták a ritmust, de táncra is perdültek. Csuka Tímea, csellóművész hangsúlyozta: nagyon örült annak, hogy az óvodásoknak is fontossá tették ezt az alkalmat. Olyan vidám és rövid dallamokkal készültek, amelyek lekötik a gyermekek figyelmét.

– Kodály országában fontos, hogy neveljük a gyerekeket a zene szeretetére – nyilatkozta lapunknak Tóthné Keszeg Ildikó, a Kaposvári Festetics Karolina Központi Óvoda tehetségműhelyének vezetője. – Így lesznek, majd később zenehallgató, zeneértő közönség. Az óvoda mindennapjaiban jelen van a zene, nagyon fontosnak tartjuk, hogy komplex módszerekkel fejlesszük a gyermekek zenei ízlését, gondolkodását, hallását – mondta Tóthné Keszeg Ildikó.

Közös zenélés a Kishercegekkel

Az óvodás koncertet az Erasmus+ program keretében valósították meg a toponári óvodában. – Hangszerek világa címmel szerveztük meg a zenés délelőttöt – hangsúlyozta Bekesné Porczió Margit, intézményvezető. – Minden hónapra van egy tervünk, amelyet közösen dolgoztunk ki még októberben a csíkszeredai Kisherceg Óvodával. Így nemcsak a mi óvodánk ünnepelte délelőtt a magyar kultúra napját, hanem egy időben az erdélyiek is – tette hozzá Bekesné Porczió Margit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában