videó

2019.06.10. 14:59

Rotyogó halászlével teli bográcsokkal nyitották meg a szezont

Szezonnyitó gasztronómiai rendezvényt tartottak a hétvégén a településen. Immár negyedik alkalommal rendezték meg a szárszói nemzetközi halfőző versenyt.

K. G.

Tamburazene mellett rotyogtak az ízletes halászlevekkel teli bográcsok a tóparton. Harmincöt csapat nevezett, még Felvidékről és Délvidékről is érkeztek. A győztes egy makói csapat lett, míg a második helyen egy horvátországi társaság végzett, s a harmadik helyezést egy bajai főzőbrigád érdemelte ki.

 

A balatonszárszóiak közül sokan részt vettek a főzőviadalon, így a csapatok harmada helyi volt. A közönség nagy élvezettel fogyasztotta el az elkészült halászlé remekeket. A legtöbben a balatoni halászlé kiválóságára esküdtek, ez fogyott a legnagyobb mennyiségben a vendégek körében. A megjelenteket Dorogi Sándor polgármester, és Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte.

Bajai mintára főztek

A szakértők szerint akkor jó a halászlé, ha minél több halból áll, ennek megfelelően a legtöbben a balatoni halászlevet pontyból és keszegből készítették. Az idei szárszói főzőversenyen sokan a bajai mintát követve tésztával főzték a halászlét, ezt kénytelen volt megjegyezni a szakértőkből álló zsűri, melynek elnökévé Lukács Istvánt, háromszoros Oscar-díjas mesterszakácsot választották. A társadalmi zsűri elnöki posztját Obádovics Gyula matematikus, író, Balatonszárszó díszpolgára töltötte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában