támogató segítség

2019.09.23. 17:30

Segíts Zentének, hogy a reményből valóság legyen

Egy felejthetetlen napot töltött a Petesmalmi Vidraparkban Zente és családja a hétvégén. A bükkösdi másfél éves kisfiú gerincvelői izomsorvadásban szenved, hétszáz millió forintra lenne szüksége arra a drága gyógyszerhez, ami meggyógyítaná.

Góz Lilla

Vasárnap egy különleges vendég érkezett a Petesmalmi Vidraparkba. A másfél éves Zente amint kiszállt a gépkocsiból máris Misa kutyával, az óriási leonbergivel kötött barátságot. Miután felfedezte a környéket, Balogh Márta bemutatta neki a legkisebb vidráját, Marcit is. Egy pokrócon ülve etették meg cumis üvegből a vidrababát.

– Nagyon örültem, hogy Zente és családja elfogadta a meghívásomat, kicsit elszöktek a világ elől, ahol egy nyugodt délutánt tölthettek el – mondta el Balogh Márta, a vidrapark vezetője. Hozzátette: kisfia egy izomsorvadásos betegségben hunyt el, most viszont már rendelkezésre áll egy olyan gyógymód, amely Zentének segíthet, így aki csak tud, járuljon hozzá a kezeléshez.

– Nagyon jól éreztük magunkat a vidraparkban, kiszakadtunk a napi körforgásból – mondta el Tóth Krisztina, Zente édesanyja. Hozzátette: másfél éves kisfia SMA-ban, vagyis gerincvelői izomsorvadásban szenved, annak is a legsúlyosabb formájában, az úgynevezett SMA I-es típusában. Reggelük masszázzsal kezdődik, majd speciális gépekkel a rekeszizmait mozgatják meg. A torna mellett minden nap kezelésekre és terápiára viszik a kisfiút. A rettegett betegség következtében a kicsik a kétéves kort sem érik meg, mert a légzőizmok is lebénulnak, Zentén csak egy Zolgensma nevű készítmény segíthet.

– Egy vírust juttatnak a szervezetébe, amely kijavítja a génhibát és elegendő fehérje mennyiséget tud szervezete termelni – mondta el az édesanya. A gyógyszert csak két éves korukig kaphatják meg a kis betegek és 700 millió forintba kerül.

– A sok segítő szándékú embernek köszönhetően közel a kezelés árának közel a fele gyűjt eddig össze, reményünk van arra, hogy időben megszerezhetjük neki az életmentő gyógyszert – jegyezte meg Tóth Krisztina.

Az Összefogás Zentéért Alapítvány számlaszáma: 11731001-23120178

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában