sikerpálya

2018.12.30. 16:17

Sikeresen levizsgáztak a kaposvári fogvatartottak

Tizenkét fogvatartott vett részt, s szerzett képesítést azon a betanított festő-mázoló képzésen, amelyet a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Kaposvári Szakképzési Centrum szervezett.

Harsányi Miklós

– A résztvevők a hatvan órás elméleti tudnivalókon kívül a gyakorlati feladatokat is a börtönben végezték el – tájékoztatott BvOP. – Ennek során alapozási technikákat, meszelést, olajfestést sajátítottak el a szakképzési centrum oktatóinak segítségével. A gyakorlati vizsgán a II. körletrész belső falazatán javítási feladatokat végeztek el a tanulók. Mindegyik beiskolázott fogvatartott sikeresen szerepelt a modulzáró vizsgán, s közülük azóta többen már a bv-intézet munkahelyein dolgoznak.

A munkáltatáson kívül kiemelt feladat a fogvatartottak oktatása, képzése, melynek során a büntetés-végrehajtásban, illetve a szabadulás után jól hasznosítható, piacképes szakmák elsajátításával csökkenthető a bűnismétlés elkövetésének valószínűsége. Nagy István intézetparancsnok és Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója ünnepélyes keretek között adta át a képzést igazoló tanúsítványokat a megyei büntetés-végrehajtási intézet oktatótermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában