Helyi közélet

2018.10.24. 14:44

Siófoki Fidesz: Lengyel Róbert október 23-án is cserbenhagyta Siófokot

Lengyel Róbert október 23-án is cserbenhagyta Siófokot. Ugyanis hiába szavaztak a városlakók bizalmat a kormánypártoknak április 8-án, a budapesti Bem téren, a közös – másfél-kétezres – ellenzéki tüntetés első szónoka az önmagát továbbra is függetlennek hirdető siófoki polgármester volt.

Sonline

– Siófok eddig a Jobbiknak is „játszó”, folyamatosan látványpolitizálást folytató polgármestere újra cserbenhagyta saját városát, amikor egy kifejezetten ellenzéki rendezvényen jelent meg és szólalt fel Siófok város polgármestereként – fogalmaz a Siófoki Fidesz közleménye, amely különösen aggályosnak tartja, hogy Lengyel Róbert a nagypolitika színpadán levitézlett politikusok társaságában szerepel. – Olyanokkal árul egy gyékényen, akik sorozatosan az ország ellen, a magyar emberek érdekeivel szemben szavaztak, és most is „Köszönjük Sargentini!” táblákkal vonultak a Bem térre. A siófoki polgármester ezúttal is olyan bevándorláspárti politikusokkal szövetkezik, mint a Soros-barát, politikai köpönyegét gyakran cserélő Jávor Benedek, a Gyurcsány időkben a Paksi Atomerőműből milliókat kasszírozó Harangozó Tamás, a botrányairól elhíresült, több pártot megjárt, ám mindenhonnan kizárt Hadházy Ákos, vagy éppen a saját városát vezetni sem képes, siófoki kollégájához hasonlóan, az érdemi munka helyett folyton síró-rívó és másra mutogató Márky-Zay Péter – írja a közlemény.

A siófoki megemlékezésen is tartott beszédet Lengyel Róbert. (forrás: Facebook)

– A siófoki Fidesz szerint a városlakók már nem kérnek a valódi városvezetői munkát ellenzéki szónoklatokra cserélő retorikai szemfényvesztésből és az évek óta tartó látszatcselekvésből sem – hangsúlyozta Balogh Péter Ádám, a Fidesz siófoki csoportjának szóvivője. – Úgy tetszik, a tavaszi országgyűlési választások kétharmados eredménye, a Lengyel Róbert által ott nyíltan támogatottak csúfos veresége sem győzte meg őt arról, hogy végre a városáért kellene dolgoznia. A polgármester miközben folyamatosan a kormányt szidja, azt várná el, hogy helyette mások küzdjenek a forrásokért, mások menedzseljék a pályázatokat, s hozzák helyzetbe az általa „vezetett” várost. Ez a hozzáállás pótolhatatlan károkat okozott már eddig is Siófoknak. Szomorú, hogy még '56 emlékét sem tartja tiszteletben, s a megemlékezés lehetőségét alantas, kisszerű egyéni politikai céljaira használja fel – hangsúlyozta a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában