hely termék nap

2018.11.29. 17:51

Sok termelő elhozta portékáját az egyetemre

Sok termelő csatlakozott az idei utolsó helyi termék naphoz, melyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatósága és a Kaposvári Egyetem szervezett. Nagy választékkal találkozhattak az érdeklődők.

Gy. Zs.

Farkas Béla a Senior Egyetemre érkezett nejével, s a vásáron is körbenéztek. – A sajtok isteni jók, de lekvárt is vásároltunk már – mondta a férfi.

Hanzel Róbert kaposmérői méhész először csatlakozott az eladók sorába, hatféle mézet hozott magával. Tapasztalatai szerint az akácméz a legkelendőbb. Razgyel Tünde felsőmocsoládi kistermelő, sajtkészítő asztalán is igazi finomságok sorakoztak. Különböző ízesítésű sajtok széles választékával készült. A parenyicát is sokan keresték a termelőnél, aki úgy véli, egyre jobban felkeltik az érdeklődést ezek a vásárok. Hasonlóképpen látja ezt Kungli Ferenc kaposvári őstermelő, akinél szintén megfordultak már visszatérő vásárlók is. Tizennégy féle lekvárt hozott, köztük diabetikus termékeket is. A csipkebogyó lekvárt és a kerti áfonyából készült termékeket is többen keresték a termelőnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában