Várda, Kisbajom

2018.08.10. 17:00

Sokat dolgoznak azért, hogy szép legyen a falu

Két somogyi település Várda és Kisbajom is szerepel azon falvak listáján, amelyek a legtöbbször neveztek a Virágos Magyarországért versenyre. A falvakban idén is mindent megtettek azért, hogy elkápráztassák a zsűrit.

Marosi Gábor

Alig találni elhanyagolt portát Várdán. Az alig több mint 500 fős településen mindenki odafigyel arra, hogy a háza tája rendezett legyen. – Amióta nyugdíjas vagyok, naponta gondozom a növényeimet – mondta Bogyai Lajosné. – Mindig is az életem volt a virág. Nagyon sok fajta megtalálható az udvarunkban. Van muskátli, leander, futó jázmin és különféle bokrok is – tette hozzá Bogyai Lajosné.

De nemcsak a porták, hanem a közterületek is pompáznak Várdán. – Folyamatosan dolgozunk azért, hogy rendezett legyen a falu – hangsúlyozta Varga András, a település polgármestere. – 2004 óta minden évben indulunk a Virágos Magyarországért versenyen. Ennek meg is van az eredménye, hiszen szinte mindig nyertünk valamit. Kaptunk már miniszterelnöki díjat, de Bálint gazdától is vehettünk át elismerést. Mi is szerepelünk azon falvak listáján, amelyek a legtöbbször neveztek a megmérettetésre – fogalmazott Varga András.

Szerda délelőtt a Virágos Magyarországért verseny egyik zsűritagja, Kiss Péter járta körbe Várdát. Az ítész azt nézte meg, hogy mennyire rendezettek az utcák, a temető, illetve a portákat hogyan gondozzák az ott élők. – Gazdája van a településnek – mondta el lapunknak Kiss Péter. – Látszik, hogy nem azért van rend, mert én idejöttem, hanem itt folyamatosan dolgoznak azért, hogy szép legyen a település. A látottak alapján biztosan elismerésre terjesztem fel a falut – hangsúlyozta Kiss Péter.

Várda mellett még Kisbajom a másik somogyi település, amelyik a legtöbbször nevezett a Virágos Magyarországért versenybe. A Rinyamente ékszerdobozának is emlegetett település a mozgalom 25 éves indulása óta, a kezdetektől szerepel a megmérettetésben. – Amikor először indultunk, akkor három szombaton is virágosítottuk a falut – mondta a település polgármestere, Szelidné Gerencsér Angyal. – Még az elődöm kezdte el a munkát Kisbajomban, én pedig szeretném folytatni ezt. Idén is több mint százezer forintot költöttünk arra, hogy különféle növényekkel díszítsük a települést – tette hozzá Szelidné Gerencsér Angyal.

A legvirágosabb magyarországi településeket várhatóan az ősszel díjazzák majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában