fotók

2020.02.04. 11:00

Somogyi vidrák közt ünnepelte állapota gyors javulását Zente

Különleges vendégek érkeztek a hétvégén a Petesmalmi Vidraparkba. Zente és családja másodszorra látogatott el Balogh Mártához. A kétéves kisfiúért az egész ország összefogott és egy 700 millió forintos gyógyszeres kezelést kaphatott meg, amelynek köszönhetően folyamatosan javul állapota.

Góz Lilla

Meglepetten tapasztalta Balogh Márta, hogy ki érkezett hozzá szombaton a petesmalmi vidraparkba. – Mikor megláttam Zentét, eldobtam mindent a kezemből és futottam a kisfiúhoz – mondta lapunknak a vidrapark vezetője. – Be nem állt a szája, nagyon élvezte az állatok közelségét, többször kimondta, hogy vidra – mesélte mosolyogva Balogh Márta. – Misa kutyával, az óriási leonbergivel azonnal barátságot kötött, majd sorra megismerkedett a vidrákkal, köztük a legfiatalabbal, Tomikával is.

Balogh Márta hozzátette: örömmel látta, hogy Zente hát­izma nagyon sokat erősödött a tavaly őszi látogatása óta, a kezelésnek köszönhetően folyamatosan fejlődik izomzata. Balogh Márta kisfia egy izomsorvadásos betegségben hunyt el, s – mint mondta – emiatt még inkább együttérez a baranyai családdal és nagyon örült, hogy rendelkezésre áll végre a gyógymód.

– Nagyon jól éreztük magunkat, végre kiszabadultunk a lakásból és csodálatos környezetben élveztük a tavaszias időt – mondta el Tóth Krisztina, Zente édesanyja. Hozzátette: kisfia a kezelésnek köszönhetően nagyon jó kondícióban van, sokat erősödött izomzata és pár másodpercre már meg tudja tartani magát álló helyzetben is. Zente második születésnapját március elsején tartják meg Kozármislenyben. A család az ünneplőkkel együtt a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat számára indít gyűjtést, rohamkocsi vásárlásban szeretnének segíteni. A sütivásár mellett a gyerekeknek koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal és vidrákról szóló előadással készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában