aláírás

2019.12.12. 19:09

Számít rájuk Kaposvár: az idén lett a legtöbb ösztöndíjas

Óvodapedagógus, tanár, asztalos, autószerelő, gépgyártó és hegesztő – néhány szakma, amelyek tanulói az idén a Kaposvár számít rád ösztöndíjban részesültek.

K.G.

Az erről szóló szerződéseket csütörtökön írták alá a városháza dísztermében. Az idén minden eddiginél többen, 20-an nyújtottak be pályázatot. Az elmúlt évekre visszatekintve Szita Károly polgármester elmondta: több mint százan részesültek eddig az ösztöndíjban, és csupán két kérelmezővel kellett szerződést bontani, mert a tanulmányaik végeztével nem Kaposváron helyezkedtek el. Ez azt mutatja, hogy jó lehetőségeket tudnak biztosítani ahhoz, hogy a fiatalok helyben maradjanak.

A középiskolai diákok és felsőoktatási hallgatók mellett 12-en a szakképzésben vesznek részt az idei ösztöndíjban részesülők közül. Egyikük, a kaposvári Torma Ervin elmondta: autószerelőnek tanul, és gondolkodik autóvillamossági tanulmányokon is. Azt tervezi, hogy a havi 25 ezer forintos ösztöndíjból jogosítványt szerez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában