lakossági fórum

2018.08.30. 16:59

Szerveznének programot több száz embernek is, de nincs hová

A Donnerben élők is elmondhatták, milyen programokat szeretnének megvalósítani a következő években.

Marosi Gábor

A Kaposvári Városfejlesztő Nonprofit Kft. a legtöbb városrészben felmérte a helyi közösségek igényeit, hogy megtudják, milyen programra nyitottak az emberek és azt évente mennyiszer akarják megszervezni. A különféle rendezvényekhez anyagi támogatást is biztosít a Kaposvári Városfejlesztő Nonprofit Kft.

Szerda este ezért lakossági fórumot szerveztek az egyik donneri vendéglőben, ahol az ott élők valamint a rómahegyiek és különféle közösségek képviselői is felszólaltak. Az eseményen a Rómahegyi Baráti Kör több tagjai is felelevenítette az elmúlt két évtized legfontosabb és leglátogatottabb rendezvényeit, amelyre nemcsak a környéken élők, hanem sok más ember is kíváncsi volt. A baráti kör elnöke hangsúlyozta: szívesen szerveznének olyan rendezvényt is, amely több száz embert megmozgatna, de nincsen olyan közösségi terük, ahol ennyien elférnének.

A felvetésre Szabó Zoltán, a Kaposvári Városfejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője úgy reagált: tud a problémáról és továbbítja is az illetékeseknek, viszont ő csak a programokért felelős.

Ebből egyébként nem volt hiány a fórumon. Szabó Zoltán kérdésünkre elmondta: már körvonalazódik a donneriak és a rómahegyiek igénye. Nagyon sok sportvetélkedőt szeretnének rendezni, valamint különféle családi napot, ahová több generációt is meghívnának. A kortalan torna elnevezésű program is foglalkoztatja őket, de olvasókört és különféle kulturális rendezvényt is szerveznének.

Nehéz a fiatalokat megszólítani

Toponáron is megkérdezték az embereket, hogy milyen programokat szeretnének megvalósítani. A városrészben leginkább az idősebbek a legaktívabbak, akik énekkarba és színjátszókörbe is járnak. A szép korúak újdonságra nem vágynak, a meglévő programjaikat viszont erősíteni szeretnék. Toponáron a közeljövőben még szerveznek fórumot, ahol első sorban a fiatalok igényeit szeretnék felmérni, ezért várhatóan az iskolába is megszólítják majd őket.

Új programokat is akarnak, de nincs ötletük

A kortalan torna elnevezésű program nagyon népszerű Kaposfüreden, ezt a jövőben is szeretnék folytatni, csak úgy mint a településrészen működő alkotótábort. A fiatalokat itt is nagyon nehéz megszólítani, leginkább az idősebbek érdeklődnek az új lehetőségek iránt. A Kaposvári Városfejlesztő Nonprofit Kft. munkatársai már megkérdezték a füredieket, hogy milyen más programot szeretnének a városrészben, az ott élőknek azonban egyelőre nincs ötletük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában