hárman Somogyból

2018.04.29. 16:56

Színes programok várták az érdeklődőket a tájházak napján

A programsorozat célja, hogy a tájházak az érdeklődők figyelmének középpontjába kerüljenek tavasszal.

K. G.

A Magyarországi Tájházak Szövetsége a hétvégén rendezte meg a tájházak napja országos rendezvénysorozatát, amelyhez Somogyból is csatlakoztak három helyszínen. Az őrtilosi Szelence-tájházban a helyi lakodalmi szokásokat elevenítették fel dramatikus formában, és a lakodalmi étkeket is kóstolhattak a látogatók.

A buzsáki népművészeti tájházban hímzés és faragás bemutatót láthatnak az érdeklődők, sőt el is készíthették saját darabjaikat.

A csökölyi helytörténeti tárlatnál az ünnepi szentmise után a Csökölyi Csodabogarak adtak zenés műsort. Hagyományőrző zenés és táncos előadás következett, utána játszóház népi játékokkal. Kihirdették a csökölyi lakodalmas ünnepség felelevenítése címmel meghirdetett irodalmi és rajz pályázat eredményét, s a pályamunkákból készült kiállítás is megtekintő volt. Bográcsos étellel készültek a vendégek fogadására.

A programsorozat célja az volt, hogy tavasszal a tájházak az érdeklődők figyelmének középpontjába kerülhessenek. Ezen a napon a megszokott látnivalók mellett izgalmas, színes programokkal várják a nézőket.

Fotó: https://hu-hu.facebook.com/szelence.tajhaz/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában