Választások

2019.05.01. 18:07

Szociális Európát akarnak

A megyeszékhely majálisába látogatott el Lendvai Ildikó MSZP-s politikus szerda délelőtt. Harangozó Gáborral, a párt megyei, és Pintér Attilával, a párt városi elnökével közösen beszélgettek a választókkal

K.G.

Lendvai Ildikó kifejtette, hogy szerinte a közelgő EU-s parlamenti választások tétje az, hogy megőrizzük-e a kontinens békéjét és a normális párbeszéd lehetőségét. Hozzátette: Magyarországnak ugyanaz az érdeke, mint az Európai Uniónak, de az EU-nak van még hová fejlődnie.

– Azt akarjuk, hogy a közös elvárásokba férjen bele a szociális Európa gondolta – mondta Lendvai Ildikó. Az MSZP szerint ennek része az, hogy legyen minimumnyugdíj és munkabér az unióban, valamint a szegényebb diákok is kapjanak továbbtanulási lehetőséget. Lendvai Ildikó a munka ünnepén a dolgozói szegénységre hívta fel a figyelmet, valamit a május elsejétől életbe lépő kilakoltatásokra, amelyek főként a devizahiteles családokat sújthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában