az új év első babája

2019.01.07. 14:21

Született: január 1-jén

Hosszú évtizedek óta, minden év első lapszámában hírt ad a Somogyi Hírlap arról, ki született meg először Somogy megyében. Néha csak a nevét közöljük, olykor súlyát, magasságát is. Ha lehetőségünk volt, még a boldog édesanyával is beszélgettünk néhány szót.

Barkóczy László

Éppen húsz éve, 1999. január elsején hajnali egy óra tizenöt perckor született meg a megye első babája, Fekecs Árpád Richárd 2900 grammal. Kíváncsiak voltunk, hogy alakult az élete az elmúlt időszakban, a korán jött ismertség változtatott-e valamin az életén.

Fekecs Árpád vidám, pozitív beállítottságú felnőtté cseperedett. Talán ha 10 éves lehetett, mikor édesanyja először mesélte neki, bizony ő volt Somogy első babája születésekor. Hogy kétség se maradjon Árpádban, bizonyítékul szülei máig őrzik a Somogyi Hírlap számukra talán legkedvesebb lapszámát, amit büszkén mutattak fiúknak. Olykor – főleg születésnapok környékén – családi beszélgetések témája is a véletlen jött apró sztárság.

– Igazából születésem óta tisztességes életet élek – emlékszik vissza Fekecs Árpád. – Nem tudom, azért mert én születtem először egykor, vagy egyszerűen csak így alakult, de szerencsés, boldog embernek tartom magam.

Árpád rendre jó eredménnyel elvégezte a korának megfelelő iskolákat, és olyan szakmát választott magának, melyet szeret: gáz- és központifűtés-szerelő lett belőle. Jelenleg is ebben a munkakörben dolgozik, és mint elmondta, szereti csinálni.

Fiatal még, igazából előtte az egész élet, most a következő tervére koncentrál: meg szeretné szerezni a hőn áhított jogosítványt.

Ha Ön is elsőként látta meg a napvilágot Somogyban valamelyik évben, kérjük írjon nekünk a [email protected] címre, hogy megírhassuk, mi lett a megye híres elsőszülött babáiból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában