vászon előtt

2018.08.31. 18:43

Teljes hangerővel dübörög a kaposvári mozi

A Kultik Kaposvár mindegyik moziterme megnyitott a filmrajongó közönség előtt. Az egyedülálló hangélményt nyújtó Christie Vive audiorendszerrel felszerelt nagytermet pénteken, vetítéssel egybekötött megnyitón mutatták be 240 meghívott szerencsésnek.

Koszorus Rita

A 7.1-es hangélményt biztosító teremben valóban félelmetes hangerővel ordítottak fel a dinoszauroszok a Jurassic World 2. című filmben, amelyet az élmény vetítésre szántak. Az izgalmas jelenetek közepette szinte beleremegtek a székek a hangzásba. – Bárhol ül a néző a teremben, olyan hangzást kap, mintha a terem közepén foglalna helyet – magyarázta Szabó Krisztián a Kultik Mozihálózat vezetője a megnyitón. – Magyarországon ekkora moziteremben másutt nem használják ezt a hangrendszert, úgyhogy ezért is egyedülálló a Kultik Kaposvár.

Azon túl, hogy a székeket és a burkolatokat lecserélték, új vetítőgépek kerültek a gépházba. – Ezek harmadik generációs vetítőgépek és a piacon jelenleg elérhető legjobb technológia – mondta el Szabó Krisztián. – Tűéles képet, hatalmas fényerőt biztosítanak ezek a vetítőgépek. 3D-ben pedig az X-Pand passzív rendszert építettük be, ami a legjobb jelenleg. Így Kaposváron is tökéletes 3D élményt kaphatnak a nézők.

Az első két terem már közel két hete üzemel, miután az előző üzemeltető júliusban jelentette be kivonulását a Kaposvár Plazaból. A Kultik Mozihálózat nem sokkal később jelentette be folytatja a filmszínház működetetését és vállalja a megújítását is. A munkálatok rohamtempóban folytak és az első két terem megnyitásával abszolút pozitív fogadtatásról számolt be a létesítmény üzemeltetője.

Olcsóbb és magasabb színvonalú mozit ígért a Kultik vezetése szeptembertől. Az időpontot sikerült tartani, s a filmkínálatra sem lehet panaszuk a kaposvári mozirajongóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában