fejlesztés

2019.05.15. 11:30

Térfigyelő kamerarendszer épül ki Kéthelyen

Térfigyelő kamerarendszer épül ki Kéthelyen, melyet az önkormányzattal történt megállapodás értelmében a település polgárőr egyesülete működtet majd a közeljövőben – tudtuk meg Molnár Balázs polgármestertől, az egyesület elnökhelyettesétől.

Gy. Zs.

A kamerarendszer kiépítésére fordítják majd többek között azt az egymillió forint támogatást is, melyet az egyesület nyert nemrégiben működési költségekre a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán. Ám ez nem minden, amit a szervezet a fejlesztés megvalósítására költhet, hiszen a megyei polgárőr szövetségtől 400 ezer, a kéthelyi önkormányzattól 450 ezer forint támogatásban is részesül.

A rendszer központját már egy korábbi pályázat keretein belül kialakították a településen, a kamerák felhelyezése még ezután történik meg. A tervek szerint 20-22 kamerát üzemelnének be a községben, persze ez egyszerre nem valósulhat meg, hiszen a költségei magasabbak, mint ami jelenleg rendelkezésre áll. Ugyanakkor még várható, hogy máshonnan is támogatásban részesül a szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában