A mézesmadzag rég elfogyott

2017.08.19. 16:12

Nyaltuk a fagylatot – íme, a nagy kaposvári fagyiteszt!

Körbejártuk Kaposvárt, hogy teszteljük, szerintünk melyik a legjobb fagyizó a városban. Több szempontot is figyelembe vettünk a teszt során, hogy segítségükre legyünk abban, hogy hol álljanak meg nyalni egyet, amíg tart a fagyiszezon.

Garai Kitti

Ettünk a Levendulában, a Centrum Fagyizóban, a Fagyizónában, valamint az Olasz Fagyizóban. Két fagyizót szerettünk volna még tesztelni, a Fő utcán lévő Valentine-t, ám az értesüléseink szerint átmenetileg ugyan, de bezárt. A Kisfaludy utcai Molnár Cukrászdát is kinéztük, de az egész augusztusban zárva tart, nyaralás miatt.

A Levendulának már a külseje is odacsalogatja a járókelőket, de ha betérünk egész biztos, hogy nem bírjuk ki anélkül, hogy ne kóstolnánk meg egy-két gombócnyi fagyikülönlegességet. Egyébként a fagyik jól néznek ki, és emellett nagyon finomak. A választék nagy, nem csupán a ritka ízek miatt, hanem tej-, glutén- és cukormentes fagyikat is fogyaszthatunk itt. Egy adag fagyi 250 Forint, és bár nem ez a legolcsóbb hely, de megéri, mert érdekes ízeket kóstolhatunk. Az árusok mosolygósak és rendkívül kedvesek.

A Centrum Fagyizóban jó helyen jár az, akinek a méret a lényeg, 220 Forintért egy jókora adagot kaphatunk, de azért ez a fagylalt más. Nagyon hamar csöpögni kezd, vizes és nagyon ragad. A kiszolgálástól nem voltunk elájulva, de megkaptuk amit kértünk.

A Fagyizóna minden téren megfelelt nálunk. A fagyi gusztusos, krémes, páratlanul finom és itt sem sajnálják az adagot. Jó választás ez a hely azok számára is, akik érzékenyek a tejre, mert itt minden gyümölcsfagyi tejmentes. Mindemellett pedig olyan különleges fagyikat kóstolhatunk, mint például a chilis csoki, túrórudi vagy a sós földimogyoró, és mindegyik kifejezetten ízletes. A kiszolgálókra sincs okunk panaszra, nagyon barátságosak és közvetlenek. Az alap fagyikat itt is 220 Forintért vehetjük, viszont különlegesek 250 Forintba kerülnek.

Az Olasz Fagyizó szintén nagyon kedvelt hely, amit nem is csodálunk, mert sok fajta fagyit kínálnak és mindegyik kifogástalan. Színre és állagra is kívánatosak, és ízben sem okoznak csalódást a 220 Forintos gombócok. Kellemesen krémes, nem csöpög, nem ragad. Ez a hely remek választás, hogy a melegben lehűtsük magunkat egy kis fagyival. A kiszolgálók között akadnak nagyon jókedvű, aranyos lányok, de találkoztunk ott már az ellenkezőjével is.

Összességében nálunk a város fagyizói átmentek a teszten, próbálják ki Önök is, és döntsenek, hogy a városban hol lehet a legjobbat, legfinomabbat nyalni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában